Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Obaveštenje za učenike i studente

2019-09-17
10:08
Forrás
Pannon RTV
Učenici i studenti koji koriste porodičnu penziju treba da dostave Fondu PIO potvrdu o školovanju da bi mogli i dalje da primaju novac.

Republički fond za penzijko i invalidsko osiguranje je uputio javno obaveštenje učenicima i studentima koji koriste porodične penzije, a stariji su od 15 godina, da moraju Fondu da dostave  potvrdu o redovnom školovanju da im ne bi bila obustavljena isplata prinadležnosti.

Učenici moraju da dostave potcrde do kraja septembra, a studenti imaju rok do kraja oktobra, poštom ili lično u filijali koja im isplaćuje penziju. Potvrda mora da sadrži matični broj roditelja po kome se isplaćuje penzija. Učenici imaju pravo na primanje porodične penzije najkasnije do navršene 20. godine a studenti do navršene 26. godine.

učenici
studenti

Slične vesti

Najnovije

21:04

Danas je Dan mađarske kulture

Pozorišnim predstavama, uručivanjem nagrada, koncertima, izložbama, promocijama knjiga, pesničkim i muzičkim večerima širom države i van njenih granica praznuje se Dan mađarske kulture.

Najčitanije

Glavobolja zbog starog automobila?

Zagađenje vazduha je postalo najgorući problem današnjice. Sve naslovnice i istaknuti članci u srpskim novinama govore o tome. Iz dana u dan se uvode nove mere.