Ugrás a tartalomra

Obavljen vanredni nadzor u fabrici „Leoni“ u Prokuplju

2017-03-31
10:44
Povodom tragične nesreće u fabrici „Leoni“ u Pitešti, u Rumuniji, u kojoj je radnica I
Povodom tragične nesreće u fabrici „Leoni“ u Pitešti, u Rumuniji, u kojoj je radnica I. I. državljanka Srbije, zaposlena u matičnoj  fabrici „Leoni“ d.o.o. Prokuplje, poginula, a dve radnice iz iste srpske fabrike povređene, inspektori rada su izvršili vanredni nadzor poslodavca „Leoni“ d.o.o. iz Prokuplja — saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije. Nadzorom je utvrđeno da je poslodavac iz Prokuplja uputio 103 zaposlena na privremeni rad u fabriku „Leoni“ u Rumuniji, među kojima su bile i tri nastradale radnice, kao i da je taj postupak sproveden u skladu sa Zakonom o upućivanju zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo. Takođe, utvrđeno je i da su povređene radnice osposobljene za bezbedan i zdrav rad na radnom mestu na kom su bile angažovane — utvrđeno je u postupku nadzora. Radnice su angažovane ugovorom na određeno vreme kod poslodavca „Leoni“ d.o.o. Prokuplje, a aneksom ugovora o radu su upućene na privremeni rad u inostranstvo od 6. marta do 2. maja 2017. godine. Poslodavac je, u skladu sa propisima, 7. marta obavestio Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja o upućivanju zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo. U cilju utvrđivanja okolnosti koje su dovele do nesreće u fabrici „Leoni“ u Rumuniji, Inspektorat za rad zatražiće od rumunske inspekcije rada informaciju o utvrđenoj odgovornosti i preduzetim merama— navodi se u saopštenju Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Leoni
Prokuplje

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

U utorak padavine donose osveženje

Republički hidrometeorološki zavod upozorava na tropsku vrućinu, jer tokom najtoplijeg dela dana može biti i 40 stepeni. U utorak stižu oluje i pljuskovi.

Novi pravilnik o prevozu putnika

JP za prevoz putnika “Subotica-trans” je spremno za 1. septembar, kada počinje primena novog pravilnika kojim se uređuje obavljanje organizovanog prevoza dece.
Extreme man versenyen a sportolók

Uspeh triatlonaca Subotice

Triatlonci Subotice uspešno su učestvovali na ovogodišnjem Extrememan – Iron man triatlonu, koji se održao po 30. put u mađarskom gradu Nađatad.