Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Obeležen dan osnovne škole „Karas Karolina" u Horgošu

2019-05-10
19:55
2019-05-10
23:12
Forrás
Pannon RTV
Poslednjih godina škola je napredovala na mnogo polja, obnovljena je fiskulturna sala, na konkursu su dobili računare.

Svečanosti su prisustvovali  Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje i Anamaria Viček, državni sekretar u Ministarstvu prosvete.

Učenici, nastavnici i njihovi gosti na svečanosti povodom dana škole  okupili su se oko biste Karoline Karas.  Đaci škole predstavili su se pesmama i svojim recitacijama. „Uživala sam, jako volim da pevam. Nastavnica nam je mnogo pomogla i  probe su bile zabavne" kaže Žofia Fujkin, učenica, osnovna škola „Karas Karlina", Horgoš.

U objekte osnovne škole u Horgošu i Malim Pijacama u poslednje dve godine uložene su brojne investicije – naglasio je Valentin Sekereš. Direktor škole dodaje da je škola  značajno opremljena i u informatičkom smislu: „U zgradi u Horgošu obnovljena je fiskulturna sala, odnosno promenjeni su prozori. To smo uspeli da uradimo u protekle dve godine. U Malim Pijacama, objekat je dobio novu tablu, a škola je dobila i nove računare".

U osnovnoj školi „Karas Karolina" odvija se jedno od najkvalitetnijih obrazovanja na našim prostorima, rekao je Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje. „Pokrajina nastoji da sve to pomogne ne samo u Horgošu, već u čitavoj Vojvodini. Iz godine u godinu kroz konkurse se obnavljuju objekti, i za projekte odvajamo značajne novčane iznose".

Trenutno u školi ima 489 učenika. Nastava se odvija na srpskom i mađarskom jeziku. Anamaria Viček, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, Srbija, kaže: „Kao državni skeretar Ministarstva proteklih godina bila sam u stalnom kontaktu sa direktorom, sa rukovodstvom jer u situacijama kada se u ministarstvu treba izboriti za opstanak odeljenja sa malim brojem učenika, onda to činimo. Sve činimo u interesu toga".

Svečani program odvijao se u lokalnom domu kulture, gde su učenici predstavili svoj program.

osnovna škola

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Nevreme u Subotici

Nešto pre 20 časova Suboticu je zahvatilo nevreme. U jednoj mesnoj zajednici pala je veća količina grada.