Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Obeležen Dan Univerziteta u Novom Sadu i 60 godina od osnivanja

2020-06-29
20:51
2020-06-29
21:02
Forrás
Pannon RTV
Na svečanosti su podeljene zahvalnice univerziteta za dugogodišnji rad, neprestanu podršku i saradnju u oblasti obrazovanja, naučno istraživačkog rada i saradnje sa privredom.

Zbog epidemiološke situacije svečanost je održana na otvorenom, na obali Dunava.

Pripremajući se za Dan Univerziteta tokom juna su promovisani novi doktori nauka i podeljene su nagrade studentima za njihov stručni i naučni doprinos.

„Univerzitet je danas velika porodica koju čine 14 fakulteta i tri naučna instituta, čini ga preko 50 hiljada studenata i preko pet hiljada zaposlenih, a isto tako ga predstavljaju i bivši studenti, alumnisti, koji svakodnevno kroz svoj rad predstavljaju i dokazuju znanje i obrazovanje koje su stekli na Univerzitetu u Novom Sadu" rekao je Dejan Jakšić, rektor Univerzitet Novi Sa

Novosadski Univerzitet je u proteklih 60 godina izrastao u poštovanu instituciju čiji studenti su postigli brojne uspehe i to se vidi i po mestu zauzetom na Šangajskoj listi, rekao je Bojan Tubić, pomoćnik ministra za visoko obrazovanje: „Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja trudi se da obezbedi okvir, kako za Univerzitet u Novom Sadu, tako i za druge univerzitete, u kojima će moći nesmetano da se odvija obrazovni rad. Mi kada obezbedimo te osnovne okvire, materijalne, finansijske i sve druge, na profesorima, nastavnicima i saradnicima je da urade ono što najbolje znaju, da obrazuju nove kadrove."

Univerzitet u Novom Sadu podržava i Vlada Vojvodine kroz različite projekte kao što je izgradnja Naučno-tehnološkog parka ili Instituta „Biosens", naglasio je Igor Mirović, predsednik Vlade Vojvodine: „Mi ćemo nastaviti da podržavamo Univerzitet, istrajući na važnim principima na kojima univerzitet počiva kao što su, pre svega, akademska čestitost, odgovornost, postojanje kriterijuma. Postojanje svega onoga što je dovelo do toga da novosadski Univerzitet nakon 60 godina od osnivanja zauzme mesto kakvo zaslužuje u našem društvu i međunarodnim okvirima."

Nakon uručenja zahvalnica, svečanost je nastavljena takmičenjem veslača novosadskog i beogradskog univerziteta, na kojem su pobedili takmičari iz glavnog grada.

Univerzitet u Novom Sadu
Dejan Jakšić
Bojan Tubić
Igor Mirović

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Korona ne miruje u Mađarskoj

Zvanični mađarski podaci o korona-virusu pokazuju da je u proteklih 24 časa umrlo osam, a zaraženo novih 894 mađarskih građana.

Indijanski kamp u Čantaviru

Indijanski kamp je napravio jedan stariji bračni par iz Čantavira, u njemu sa svim rekvizitima tipičnim za indijansku kulturu.