Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Obeleženo 11 godina od osnivanja beogradskog odbora SVM-a

2022.12.01
13:03
2022.12.01
15:34
Forrás
Pannon RTV
U glavnom gradu Srbije organizovali su više od 200 političkih, društvenih i kulturnih programa sa ciljem da jačaju srpsko-mađarsku saradnju.

Između ostalog, ove aktivnosti beogradskog odbora Saveza vojvođanskih Mađara deo su njihovog rada u poslednjih 11 godina.

„Cilj je pre svega da uzmemo još veće učešće u vlasti. Dakle, omasovljenje članstva, ne po svaku cenu, nego tako da budu primljeni i da nam dođu oni ljudi koji zaista iskreno osećaju naš program i ciljeve koje smo mi postavili i da zaista žele da ih ostvare zajedno sa nama. A, kada je u pitanju učešće u gradskoj vlasti, mislimo da možemo da preuzmemo na sebe još odgovornije obaveze“ rekao je Nebojša Marjanović, predsednik beogradskog odbora SVM-a.

Od 2018. godine organizacija sarađuje sa Srpskom naprednom strankom i aktivno učestvuje u radu Skupštine grada Beograda.

„Ono što moram da istaknem kao šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada jeste da sa gospodinom Marjanovićem imamo najbolju moguću saradnju i da smo do sada već postigli neke zapažene rezultate. Ono što očekujem jeste da ćemo u narednom periodu to prijateljstvo pre svega unaprediti i da ćemo zajedno raditi na još boljem životu građana kako Beograda tako i Srbije“ kazao je Aleksandar Mirković, republički poslanik iz redova Srpske napredne stranke.

Beogradska organizacija dobar je primer kako jedna manjinska regionalna partija može biti i više od toga – rekla je na svečanom prijemu Elvira Kovač, potpredsednica SVM-a.

„U proteklom periodu njihov rad postao je veoma šarenolik i bogat. Organizovali su veoma mnogo zborova građana, sakupljanja, programa, bavili su se i kulturom, i ne na poslednjem mestu, identitetom, međusobnim upoznavanjem. To je ono što obogaćuje i po mom mišljenju privlači u ovu organizaciju.“

Na svečanom prijemu dodeljena su priznanja ličnostima koje su svojim angažovanjem doprineli uspešnom funkcionisanju beogradskog odbora SVM-a.

Beograd
SVM
Savez vojvođanskih Mađara

Najnovije

13:20

Mirno na severu KiM

Na severu Kosova Metohije noć je protekla mirno. Snage Kfora bile su oko zgrade lokalne samouprave u Zvečanu, u prostorijama opštine pripadnici tzv. kosovske policije, a građani su se uglavnom razišli.
16:47, Frissítve: 17:04

Slavni fudbalski timovi stižu u Bačku Topolu

TSC je dospeo u kvalifikacije Lige šampiona i sa tim je bačkotopolski tim ostvario istorijski uspeh u karijeri. U poslednjem kolu Superlige protiv Vojvodine je igrao 1:1 i sa nerešenim rezultatom osigurao drugo mesto u šampionatu Srbije.

Najčitanije

11. Vojvođanski galop na Gradskom hipodromu

Panon televizija će od 12:00 časova direktno vršiti prenos samog otvaranja događaja i kvalifikacione trke. Takođe na Panon televiziji u terminu od 18:10 časova možete pratiti u direktnom prenosu finalne trke.