Ugrás a tartalomra
bunjevci.net

Objavljen prvi bunjevački rečnik

2019.02.24
14:05
Forrás
bunjevci.net
U Plavoj sali Gradske kuće u Subotici je proslavljeno osnivanje prvog Bunjevačkog nacionalnog saveta. Na svečanoj sednici između ostalog je predstavljen prvi rečnik bačkih Bunjevaca.

Prvi rečnik bačkih Bunjevaca objavljen je u izdanju novosadske Matice Srpske. Na svečanoj sednici održanoj u Plavoj Sali gradske kuće u Subotici predstavljen je i prvi Bunjevački gramatički i pravopisni priručnik, objvljen pod pokroviteljstvom Bunjevačkog nacionalnog saveta. Suzana Kujundžić, predsednica Bunjevačkog nacionalnog saveta izrazila je zadovoljstvo jer je jezik njihove nacionalne manjine ove godine rangiran u Srbiji i moćiće se u srednjim školama učiti kao izabrani predmet. Svečanosti su prisustvovali Anamaria Viček, državni sekretar za obrazovanje, zvaničnici Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Bogdan Laban gradonačelnik Subotice.

 

bunjevci
rečnik

Najnovije

15:08, Frissítve: 16:23

Situacija sa migrantima i dalje nepromenjena

Šuma na periferiji Subotice, na Makovoj sedmici u blizini granice sa Mađarskom, i dalje je puna migranata. Meštani se više ni ne usuđuju da odu do nekada popularnog mesta za izlet, koje se prostire na velikoj površini.

Najčitanije

Nova pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Ponovo se desila pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici kod Subotice. I ovaj put su avganistanski trgovci ljudima otvorili vatru - rekli su našem novinaru na licu mesta ilegalni migranti koji su u grupi pobegli iz šume.