Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Objavljeni konačni rezultati republičkih parlamentarnih izbora

2020.07.05
21:47
Forrás
Pannon RTV
Republička izborna komisija objavila je konačne rezultate parlamentarnih izbora u Republici Srbiji.

Izborna lista Srpske napredne stranke "Aleksandar Vučić - Za našu decu" osvojila je 188 mandata i pobedila je na izborima.

Izborna lista koalicije "Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma“  osvojila je 32 mandata u republičkom parlamentu.

Na trećem mestu našla se izborna lista "Aleksandar Šapić - Pobeda za Srbiju" koja je  osvojila 11 poslaničkih mandata.

Izborna lista "Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István – Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor" sa više od 71 hiljada glasova, osvojila je 9 mandata.

Stranka Muamera Zukorlića osvojila 4 mandata, a Albanska demokratska alternativa i lista Sulejmana Ugljanina imaće po 3 poslanička mandata.
 

izbori 2020
Srbija
parlamentarni
konačne
rezultat

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.