Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Obnavlja se Gerontološki klub Centar II

2019.11.12
18:37
Forrás
Pannon RTV
Ukupna vrednost investicije je 15,5 miliona dinara. Radovi na povećanju energetske efikasnosti počeli su danas i treba da budu završeni za tri meseca.

U okviru radova biće obnovljen krov, osavremeniće izolaciju, izmeniti prozore, i postaviti toplotnu pumpu. Cilj je da se energetskom obnovom objekta smanje troškovi za grejanje za 13, odnosno za 17 odsto.

„Ovaj objekat je Marija Mamužić donirala Gerontološkom centru 1992. godine u svrhu da bude Gerontološki klub kao i sedište Službe pomoći i nege u kući. Odavde se svaki dan upravlja službom pomoći i nege u kući koju inače finansira grad" rekao je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra u Subotici.

Pannon RTV

Službu pomoći i nege u kući koristi gotovo deset hiljada Subotičana. Da bi u gradu bila realizovana pojedina ulaganja neophodno je da budu gotovi planovi i projekti, rekao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice: „Siguran sam da ne samo što se tiče najstarijih, nego i omladine i života na selu, uspećemo da pokušamo da omogućimo jedan normalan život, i to bez obzira na uzrast, na pol, na veru i naciju."

Na teritoriji Vojvodine funkcioniše 16 gerontoloških centara čiji osnivač je pokrajinska vlada. Ostalih 62 su u privatnom vlasništvu. Subotička institucija prednjači  i u pogledu energetske efikasnosti, rekao je Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar zadužen za socijalna pitanja. „Ono što je jedan od bitnih zahteva za ovu godinu jeste i protivpožarna zaštita i izgradnja kružnog toka u okviru Gerontološkog centra. Nadamo se ćemo pozitivno odgovoriti i da ćemo do kraja godine još 30 miliona dinara uložiti u Gerontološki centar."

Ministarstvo rudarstva i energetike sa nepunih 11 miliona dinara finansira ulaganje u povećanje energetske efikasnosti, dok će ostatak novca obezbediti lokalna samouprava. Radovi treba da budu završeni najkasnije do februara.

Gerontološki centar
Subotica
klub
obnova

Najnovije

15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.
14:48, Frissítve: 16:49

Migranti ne odustaju

Brojni migranti u okolini Horgoša i dalje su uporni i po svaku cenu žele da stignu do Evropske unije. Meštani strahuju da će se sa dolaskom hladnog vremena migranti naseliti gde god je moguće.
17:13, Frissítve: 16:47

Groblja u svečanom ruhu

Prvi novembar je praznik Svi sveti, a dan kasnije, 2. novembar je Dan mrtvih. Tada se ukrašavaju večna počivališta, sveće osvetljavaju nadgrobne bašte, i mnogi se prisećaju svojih najmilijih koji više nisu živi.
16:15

Kovid propusnice u praksi

Tokom vikenda je trajao probni rok u vezi sa kovid propusnicama, pa inspektori tada još nisu kažnjavali, ali su zato upozoravali sve one koji su učestvovali u žurkama.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.