Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Obnavlja se kuhinja „Naše radosti"

2019-09-18
18:09
2019-09-18
19:21
Forrás
RTV Pannon
Ishrana dece u obdaništu i zabavištu u Subotici i okolini i tokom radova odvija se bez problema. Roditelji su zadovoljni, a ishrana dece raznovrsna.

Obnavlja se centralna kuhinja Predškolske ustanove „Naša radost". Prva faza radova je pri kraju i ubrzo bi trebali da počnu i unutrašnji radovi.

Sin Silvije Buču ide u jaslice, i mlada mama je nakon ručka došla po dete: „Sinčić mi ide u jaslice, zbog toga ne priča mnogo o hrani, ali kada dođe kući nije gladan. Vaspitačica kaže da uvek pojede ručak, koji je prilično raznovrstan. Zato smo i mi zadovoljni. Ono što piše u jelovniku jeste dobro."

Upravo se sprema da ruča jedna grupa u obdaništu „Šumice". Ragu supa i kolač su pripremljeni za obrok u sredu. Edina Đorović vaspitačica kaže da deca jedu sa apetitom i da se roditelji ne žale: „Jelovnik je raznovrstan, ima za svakog ponešto. Ima variva, mesa, testa, tako da svako može da pronađe nešto za sebe."

Uskoro se završavaju spoljni građevinski radovi na obnovi centralne kuhinje predškolske ustanove. Potrebno je još izgraditi i spratni deo – naglašava Veljko Vojnić. Tehnički direktor „Naše radosti" dodaje: novac za radove dobili su od vlade Srbije i grada. „Druga faza znači završne građevinske poslove, ono što se naziva zanatske radove. Postavljaće se unutrašnja instalacija,  zidne obloge i objekat će polako dobiti svoj konačni izgled. U trećoj fazi radiće se povezni putevi oko objekta. Za to nedostaje još oko osam do deset miliona dinara, i to će zavisiti od količine naknadnih radova" pojasnio je saradnik predškolske ustanove.

Izvođač je dobio rok od godinu dana. Potpuna obnova centralne kuhinje PU „Naša radost" trebala bi da bude završena maja 2020. godine. Tokom leta bi trebala biti opremljena, i prema planovima u nastavnoj 2020/21. godini obnovljena i proširena kuhinja počela bi sa radom. Do tada se svakodnevno između 10 i 12 hiljada obroka za subotičku decu u obdaništu i zabavištu sprema u kuhinji fabrike „Sever".

Naša radost
obdanište
zabavište
Subotica
kuhinja
obnova

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.