Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Obnavlja se zgrada Doma zdravlja u Malim Pijacama

2017.11.07
16:54
Forrás
Pannon RTV
Popravlja se zdravstvena infrastruktura u Malim Pijacama zahvaljujući Upravi za kapitalna ulaganja AP Vojvodine koja je putem konkursa za energetsku efikasnost dodelila 18 miliona dinara.

Dok traju radovi, bolesnike će još mesec dana zbrinjavati u mesnoj zajednici. Zgrada će dobiti spoljnu toplotnu izolaciju, krov je već sređen, a radovi teku i iznutra, biće ugrađeno podno grejanje. Da bi se to obezbedilo, buši se bunar dubok 150 metara, kako bi se na taj način grejala zgrada. Predsednik saveta MZ Ede Sarapka kaže da su toplotni gubici bili ogromni. Znamo koliko je skupo grejanje na gas, mesečni računi su bili ogromni, a u ovim krajevima sezona traje 8 meseci, tako da će se ovom investicijom jakom mnogo uštedeti – kazao je Sarapka. Ulaganju se raduju i meštani.

Dok radovi teku, oni idu na preglede u zgradi mesne zajednice, gde se malo duže čeka, a dnevno pregledaju i po 30 pacijenata. Lekarka opšte prakse Erika Varga kaže da su razdvojili ordinaciju i čekaonicu, nekako su rešili stvar da bi funkcionisala.

U selu je potrebno obaviti i druge radove. Put ka Šupljaku žele da prošire toliko da se vozila ,mogu mimoilaziti. Uspomoć subotičke lokalne samouprave žele da zajedno učine da put bude bezbedan i dvosmeran.

Najnovije

17:06, Frissítve: 17:50

Više novca u vojvođanskoj kasi

Skupština Vojvodine prihvatila je predlog rebalansa budžeta, kojim je vojvođanska kasa uvećana za 800 miliona dinara. Uprkos tome, budžetski deficit nije promenjen i dalje je 3,7 milijardi dinara.

Najčitanije

Ishrana mladih sportista

U Subotici je predstavljena srpska verzija priručnika pod nazivom „Ishrana mladih sportista". U ovom izdanju se između ostalog nalaze recepti ilustrovani slikama, odnosno saveti o ishrani.

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.

U Mađarskoj registrovano skoro 12.000 novozaraženih

U Mađarskoj je preminulo 162 pacijenta, a registrovano je još 11.871 novozaraženi, objavljeno je na sajtu koronavirus.gov.hu, gde se ističe da je do sada vakcinisano 6.087.474 osobe, od kojih je 5.823.818 primilo drugu, a 2.269.551 već i treću dozu.