Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Obnova atarskih puteva u opštini Senta

2021.12.01
17:41
2021.12.01
17:46
Forrás
Pannon RTV
Atarski putevi u opštini Senta biće presvučeni struganim asfaltom. Radovi su već uveliko u toku. Ovi putevi su veoma važni za poljoprivrednike, a saobraćaj po njima sada postaje lakši i bezbedniji.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Radovi u delu Sente koji se zove Makoš, već su se tokom pre podneva nesmetano odvijali. Posao se odvija paralelno u sedam mesnih zajednica u opštini, čime se ostvaruje višegodišnji plan Lokalne samouprave. Igor Cipo, član Opštinskog veća Sente, zadužen za sela i mesne zajednice: „Posao bi trebalo da bude završen do vikenda, ako vremenske prilike to dozvole. Radovi na selu su završeni, u toku su radovi u još dve gradske mesne zajednice. Ova investicija iznosi 4,7 miliona dinara.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Prohodnije će biti kupno 900 metara puteva. Među naseljima gde se obavljaju radovi nalaze se Bogaraš, Gornji Breg, Kevi i Tornjoš. Lokalna samouprava je ove godine za obnovu puteva i ulica izdvojila ukupno oko 9 miliona dinara. Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta: „Lokalna samouprava je izradila plansku dokumentaciju za 32 ulice na teritoriji grada, a u okviru različitih programa urađene su različite popravke puteva ili su izgrađeni potpuno novi putevi u seoskim mesnim zajednicama. Ovogodišnju sanaciju puteva ostvarili smo u potpunosti iz sopstvenih sredstava."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Prošle nedelje je završeno ponovno asfaltiranje ulice Doža Đerđ, u centru Sente. Zbog pojačanog saobraćaja postavljen je i semafor.

atarski put
Senta
opština Senta
Igor Cipo
Rudolf Cegledi

Najnovije

16:57, Frissítve: 17:46

Rusi malo plaćaju jabuke

Izvoz jabuka u Rusiju je ponovo uspostavljen. Postoji potražnja za kvalitetnim voćem sa peskovitog tla, ali proizvođači nisu zadovoljni sa cenom jer, kako kažu, ona ne pokriva ni troškove proizvodnje.
16:11, Frissítve: 17:45

U Subotici se vakciniše sve više mladih

Vakcina protiv korona virusa, na vakcinalnom punktu u Subotici, i dalje se može primiti bez prethodne registracije. Većina ljudi dolazi da primi treću dozu vakcine. Poslednjih dana se sve više mladih odlučuje da primi vakcinu.

Najčitanije

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.