Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Obnovljen dnevni boravak OŠ „J.J.Zmaj" u Kanjiži

2021.02.25
14:06
2021.02.25
17:30
Forrás
Pannon RTV
Zahvaljujući podršci Mađarskog nacionalnog saveta obnovljen je dnevni boravak u obe školske zgrade Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj" u Kanjiži. Vrednost investicije bila je 1,5 miliona dinara.

Učionice su opremljene dodatnim dečijim igračkama, društvenim igrama i računarskom opremom, koje svakodnevno koristi gotovo stotinu dece.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Učenici mogu koristiti prostorije dnevnog boravka osnovne škole u Kanjiži od 6 do 15 sati. Bilo je važno obnoviti učionice kako bi deca mogla kvalitetno provoditi vreme u ustanovi i nakon obavezne nastave, rekao je Zoltan Sepeši, direktor škole. „Važno je da ako deca provode više vremena ovde u dnevnom boravku, da se obezbede adekvatni uslovi, da sve odgovara najvišim pedagoškim standardima, kako bi se sve dovelo na najviši mogući nivo, to je nama jako bitno."

Pannon RTV/Apczi Jenő

Dnevni boravci dobijaju sve veći značaj u sistemu obrazovanja, upravo zbog toga Mađarski nacionalni savet smatra važnim da se podrže takva ulaganja. „Sve je obnovljeno, dakle, okrečeno i osveženo. Kupljene su pametne školske table, laptopovi, projektori, računari, nameštaj, društvene igre, pribor za crtanje, pametni televizori, što znači da su prostorije dva dnevna boravka u potpunosti obnovljene i modernizovane." rekla je Aniko Jeras, predsednik Izvršnog odbora Mađarskog nacionalnog saveta.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Uz činjenicu da je dnveni boravak za decu obogaćen savremenom opremom, važno je naglasiti da je investicija takođe velika pomoć za razvoj zajednice, rekao je Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža. „Budući da deca ovde borave dosta vremena, druže se međusobno, mogu se bolje upoznati jedni s drugima, nego samo na časovima. Dakle, sve u svemu, mislim da je ovo korisna inicijativa Mađarskog nacionalnog saveta."

Pannon RTV/Apczi Jenő

Prostorije dnevnog boravka u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj" u Kanjiži su već godinama u funkciji, a interes za uslugom ovakve vrste raste iz godine u godinu.

Kanjiža
dnevni boravak
Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj"
obnova
Aniko Jeras
Robert Fejstamer

Najnovije

Najčitanije

Subotička crvena kovid zona

Ekipa Televizije "Pannon" je dobila dozvolu za snimanje u crvenoj zoni kovid bloka Opšte bolnice Subotica, tamo gde se leče najteži pacijenti. Snimili smo potresne snimke!