Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Obnovljena je osnovna škola u Debeljači

2020.12.14
20:08
2020.12.14
21:08
Forrás
Pannon RTV
Zahvaljujući mađarskoj vladi, Osnovna škola Moša Pijade u Debeljači, dobila je pomoć u iznosu od dva miliona forinti. Obnovljen je jedan deo školskog nameštaja. U radovima su pomoć pružili i pojedinci.
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Osam učionica je obnovljeno, ugrađeni su šareni ormari.

Prema rečima Kristine Vidrač, direktorke škole, postojala je već velika potreba za obnovom: „Uspeli smo da obnovimo nameštaj u osam učionica, trudili smo se da odaberemo šarene ormare, jer znamo koliko pozitivno utiče na đake to kada ih okružuje što više boja. Po mom mišljenju, ovako su mnogo raspoloženiji i recimo da im nastava i učenje idu lakše i da je to za njih zanimljivije. Oni, nastavnici su sami odabrali boje, da se na neki način uklope u učionicu, odnosno boje koje se sviđaju i njihovim učenicima, tako da je i to bilo jedno lepo iskustvo za njih."

Pannon RTV/Szunyog Tibor

Osnovna škola Moša Pijade u Debeljači takođe je učestvovala i na konkursima koje je raspisao pokrajinski sekretarijat. Povodom jednog konkursa, predstavljeni su izumi i zanimljivosti drugih zemalja - rekla je Kristina Vidrač.

„U suštini, želeli smo da predstavimo one jezike i države, odnosno zemlje, koje deca uče u našoj školi, i kao maternji i kao strani jezik, i te četiri države, a to su Velika Britanija, odnosno Engleska, Nemačke, Mađarska i Srbija, njihove male muzeje, odnosno izložbe smo želeli da prikažemo sa ovim projektom. Deca su u posao uključena još od jeseni, dakle lično su napravila predmete, koji su sada izloženi na izložbi, a glavni fokus, glavna tema ovog projekta su bili najzanimljivije pronalasci ovih zemalja, dakle pravili su makete, panoe i radove, koji predstavljaju izume ovih zemalja."

U radovima na obnovi škole učestvovali su i lokalni pojedinci i kompanije. Tokom zimskog odmora biće sređeni podovi, a takođe se planira i krečenje.

 

obnovljen
škola
Debeljača
Mađarska
vlada
osnovna škola Moša Pijade
nameštaj
Kristina Vidrač

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.