Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Obnovljena Kuća na plaži očekuje posetioce

2023.01.31
15:02
2023.01.31
16:08
Forrás
Panon RTV
Sa sve više zabavnih sadržaja, a sa dolaskom lepog vremena i sa programima na otvorenom, nedavno obnovljena Kuća na plaži u Kanjiži očekuje posetioce. Kućom upravlja Kancelarija za mlade opštine Kanjiža.

Kuća na plaži nakon renoviranja otvorena je krajem prošlog decembra. Od tada mladi volonteri opremaju mesto sa knjigama, policama i ležaljkama. Ima mogućnosti i za igru stonog fudbala, ili stonog tenisa. Proteklih dana, Kuća je ukrašena i sa dva crteža na zidu, portretima Jožefa Nađa i Tihamera Doboa.

Za dobrovoljnim radom mladih postoji potreba i ovde u Kući na plaži, ali i u Domu omladine.

Aleksandra Panić već dve godine pomaže u organizaciji događaja, a u 2022. godini ona je proglašena za volontera godine. „Lauri pomažemo u svemu što umemo. Na primer, kada je bilo novo veliko renoviranje Kuće na plaži, onda smo zapakovali, bilo je akcija spremanja, pakovanja u omladinskom klubu, na polju organizacije dešavanja, dakle svugde gde postoji potreba za našim radom.“

Kancelarija za mlade opštine Kanjiža u protekle dve i po godine uspela je ostvari brojne programe.

„Uistinu, ne mogu mnogo unapred da kažem šta će se dešavali jer sa Z-generacijom tako radimo da dogovorimo šta bi to trebalo da se radi za vikend. Naravno, postoje veći programi, koji su definisani, kao što je kamp ekonomista, koji se organizuje svake godine, ali uglavnom stvari rešavamo u okviru kratkog perioda“ kaže Laura Ivanović, koordinatorka Kancelarije za mlade opštine Kanjiža.

Svi koji žele da se priključe malom timu mogu to da urade bilo kada, jer osim što ova mala zajednica organizuje programe, među članovima je iskovano i pravo prijateljstvo.

Kuća na plaži
Kanjiža

Najnovije

16:46

Ljudi iza kulisa

U okviru ciklusa razgovora „Behind the Scenes: umetnost iza kulisa”, viša kustoskinja Savremene galerije u Subotici Jasmina Vidaković razgovarala je sa Renatom Rudić, menadžerkom obrazovnog programa Otvorenog univerziteta u Subotici.

Najčitanije

Portal eAgrar neophodan!

Zahteve za subvenciju po hektaru poljoprivrednici mogu da podnesu do 15 maja. Rok za prijavu za premije za mleko je samo dve nedelje. Poznati su i rokovi ostalih subvencija. Podnošenje zahteva za novčane subvencije je moguće isključivo preko eAgrara.