Ugrás a tartalomra
Express Channel

Obnovljena Osnovna muzička škola u Bačkoj Topoli

2020-02-27
19:41
Obnovljena je između ostalog krovna konstrukcija, a iz pokrajinskih izvora ustanova je nabavila i jedan klavir.

U koncertnoj sali ove obrazovne ustanove sa bogatom tradicijom, doprinos Pokrajine u obnovi zgrade, koja je stara više od 100 godina, proslavljen je nastupom učenika na novom klaviru. U ovoj zgradi Muzička škola je počela da radi 1966. godine. Pokrajina jeprošle godine odobrila 4,8 miliona dinara za zamenu krovne konstrukcije. Od tih sredstava je izgrađen i jedan nadkriveni prolaz od šezdeset kvadrata.

Roža Dioši, direktorica Osnovne muzičke škole u Bačkoj Topoli je istakla: „Dobili smo jednu veliku pomoć od Pokrajine, u vrednosti od skoro 5 miliona dinara. Veoma smo srećni, jer bez ove pomoći ne bismo uspeli da obnovimo celokupnu krovnu konstrukciju naše škole."

Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine je rekao da je odobreno dodatnih 1,2 miliona dinara, od kojih će izgraditi jednu letnju pozornicu u školi. Vrednost novog klavira, koji je prvi put zasvirao na ovoj svečanosti, je 1,75 miliona dinara.

Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine je rekao: „Vidim da su ova sredstva od 7 miliona dinara došla na pravo mesto, kako u pogledu kupovine ovog instrumenta tako i u pogledu rekonstrukcije objekta. Na taj način pomežemo opštini Bačka Topola u održavanju ove ustanove i u pogledu poboljšavanja uslova."

Ustanova broji oko 300 đaka, koj uče na različitim instrumentima i pevačkim smerovima. Na svečanosti je inače prisustvovao i Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje i Gabor Kišlinder, predsednik opštine Bačka Topola.

Bačka Topola
Muzička škola
pokrajina
obnova

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Vučić: uvodimo nove mere

Predsednik Aleksandar Vučić saopštio: pooštrava se zabrana kretanja za vikend ali i kućni ljubimcima je vraćen termin za šetnju.

1171 zaraženih koronavirusom u Srbiji

Zaraza je dijagnostikovana kod 111 ljudi u jednom danu. Testirano je 637 osoba, od tog broja je kod 526 osoba test bio negativan. Dosad je ukupno kod 5008 osoba urađen test