Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Obnovljena terasa MZ Male Pijace

2018-10-24
15:34
2018-10-24
15:40
Forrás
Pannon RTV
Terasa mesne zajednice Male Pijace obnovljena je zahvaljujući donacijama i uz podšku opštine Kanjiža.

Nakon 40 godina obnovljena je terasa zgrade mesne zajednice Male Pijace i pošta. Meštani Malih Pijaca dobili su nove pločice u vidu donacije, a troškove radova preuzela je na sebe lokalna samouprava Kanjiže. Obnovu čija vrednost iznosi 500 hiljada dinara inicirala je mesna zajednica. Na spoljnom delu je obnovljen pločnik ne samo terase mesne zajednice već i pošte. Predsednik saveta MZ Ede Sarapka kaže da je obnova već bila nužna, jer im je davna želja bila da se terasa uredi. Prošle godine sagrađena je terasa od lakih materijala, čiji je krov od prozirnog leksana. Na taj način se ne blokira prostor, ispred mesne zajednice prostor je svetao, ali je u završnoj fazi bilo potrebno rešiti i pločnik jer je stari postavljen pre 40 godina, tonuo je, izlomio se jer je pravljen od betona i već je bio opasan za korištenje.

Nove pločice su dar preduzeća Keramika iz Kanjiže, a trošak radove na ugradnji preuzela je lokalna samouprava Kanjiže. Robert Fejstamer, gradonačelnik Kanjiže kaže da su proteklih godina postavljeni pravci da se sredstva, konkusi i mogućnosti ne dodeljuju samo Kanjiži već da se svih 13 sela pronađe način da se i njihove potrebe u nekoj formi putem lokalne samouprave ili indirektno podrže kao što je i ovo rešeno jer je čak i više uloženo sopstvenih ulaganja od onoga što je lokalna samouprava nadodala – kazao je Fejstamer.

Nakon ovog ulaganja je Malim Pijacama sa 1.200 stanovnika još ostalo samo da se renovira Dom kulture.

Magyarkanizsa

Slične vesti

Najnovije

09:21, Frissítve: 09:30

Leti hladi, zimi greje

Traje leto, a sa njim i groznica kupovina klima uređaja. Mnogi ih kupuju ne samo da bi se rashladili, već se spremaju i za grejnu sezonu.

Najčitanije

Devojka iz Horgoša je lepotica štranda

Po oceni žirija Noemi Sabo ponela je krunu Mis štranda dnevnog lista „Mađar so". Ona će predstavljati Vojvodinu na izboru za najlepšu Mađaricu na svetu.