Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Obnovljeni štrand u Senti čeka kupače

2021.06.22
20:00
2021.06.22
20:05
Forrás
Pannon RTV
Vrelo je, svako se trudi da pobegne negde pored vodene površine. U Senti kupače čeka uređena peščana plaža na Tisi.

Pored toga što su u prethodnom periodu okončani radovi na uređenju prostora, sada je došao red i na postavljanje suncobrana, a u narednom periodu posetioci će imati i posebno obezbeđena mesta za roštiljanje.

Pannon RTV

Agneš Božo i njena senćanska porodica leta uglavnom provodi na lokalnom tiskom štrandu, nije drugačije ni sada u zaslepljujućoj vrelini. „Ovde započinjemo dan i posle idemo dalje. Ukoliko se pre podne rashladimo, lakše je popodne podneti gore u stanu. Ne volim kreme za sunčanje, vidi se da sam izgorela, ali nezavisno od toga, ovo je savršeno mesto, nama su ovo Havaji."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

U proteklom periodu lokalna samouprava Sente je u kontinuitetu uređivala prostor štranda. U prvoj fazi, nakon visokog vodostaja Tise početkom leta, uklonjen je mulj koji je voda nanela, a na prostor je nanet novi pesak. „U toku je uređivanje mesta za postavljanje vece-a, kontejnera za toalet, narednih nedelja će i oni stići, odnosno biće postavljeni, osim toga biće postavljena i mobilna mesta za pečenje, mesta za presvlačenje i biće montirani tuševi, kao i klupe" kaže Akoš Homolja, član opštinskog veća Sente zadužen za uređenje opštine.

Pannon RTV

Na tiskom štrandu sada će postaviti suncobrane, koji su zaista potrebni jer i prema prognozama meteorologa afrička vrelina koja je stigla na naše prostore, ovde će se zadržati sedmicama. Zbog toga je potrebno posebnu pažnju posvetiti redovnom hidriranju organizma, izostavljanju alkohola, a treba da vodimo računa i o svojoj koži pri ovim visokim temperaturama.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Koža je naš najveći organ i u rashlađivanju organizma ima nezamenljivu ulogu. Mada je znojenjem mnogima od nas neprijatno, to je ipak neizostavan proces kako bi naš organizam mogao da funkcioniše i u vrućinama. „Na visokim temperaturama mogući su toplotni udari i sunčanice, od kojih se treba zaštiti, naročito malu decu kod kojih funkcija  toplotne regulacije još uvek nije potpuno uspostavljena. Dnevno više puta treba da se kvasimo, mlakom vodom, jednominutnim tuširanjem, da oblijemo čitavo telo vodom, ili samo delove tela koji se jače znoje" kaže dr Aliz Segi Perge, specijalista za kožne bolesti.

Ovaj specijalista posebno skreće pažnju na to da vreme između 10 i 17 časova ukoliko je to moguće ne provodimo na suncu, i pri ovim temperaturama potrebno je da dnevno unosimo dve do tri, pa i više litara vode.

Senta
štrand
Tisa

Najnovije

16:36, Frissítve: 16:42

Ko je najbolji seljak u Molu?

Nakon prinudne pauze prošle godine, ponovo je održana Seoska olimpijada i takmičenje u kuvanju u Molu, kojia se među stanovnicima i poljoprivrednicima Potisja već smatra tradicionalnom manifestacijom.

Najčitanije

Čuvajmo ptice! – edukacija za predškolce

Udruženje „Zelentarka" iz Mola pokrenulo je edukaciju o zaštiti ptica. Posetiće svako obdanište u opštini Ada i predavanjima skrenuti pažnju na očuvanje životinjskog i posebno ptičjeg sveta.