Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Obrazovanje u Adi ide po zelenom modelu

2021.09.20
14:52
Forrás
Pannon RTV
U više vojvođanskih škola se zbog kovida menjao obrazovni model, u Adi ide po starom.

Za sada se u osnovnoj školi „Karolj Čeh" u Adi školovanje u svim odelenjima odvija u učionicama, gde deca rutinski primenjuju zaštitne mere.

Žanet Jastrebina iz Ade kaže da su navikli da nose maske u školi, pravilno ih stave na nos.

Prema nastavnicima, sadašnja forma obrazovanja olakšava učenje, ali su načisto i sa time da situacija u bilo kojem trenutku može da se promeni.

Učiteljica osnovne škole "Karolj Čeh" iz Ade Silvia Vilagoš kaže da su spremni za kombinovano obrazovanje, što je i prošle godine jako lepo funkcionisalo, tako da će i ove godine, ako jave u petak ili tokom vikenda da treba da se krene od ponedeljka, neće biti problema, nastaviće obrazovanje.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Škola je od prvog septembra u zelenoj zoni. Trenutno je jedna učiteljica kući u karantinu, kaže direktorica Eva Makšo. "Svake nedelje treba da u sredu između 8 i 10 časova predamo izveštaj, to se jako strogo shvata od strane učenika, nastavnika, da se izveštaj preda do osam časova, o tome koliko u tom trenutku ima aktivno zaraznih."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Od direktorke saznajemo da među učenicima ima dvoje đaka koji se nalaze u karantinu.

Ada
obrazovni model
obrazovanje

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:08

Mađarska nacionalna politika živi svoje zlatno doba

Zahvaljujući mađarskim novinarima u dijaspori, može se reći da mađarska nacionalna politika trenutno živi svoje zlatno doba - rekla je Katalin Sili na Konvenciji udruženja mađarskih novinara u dijaspori, koje je održano u mađarskom mestu Tengelic.
18:04, Frissítve: 19:37

Avantura prikupljanja smeća

Zagađenje reke Tise otpadom je veliki problem očuvanja prirode. Sa ciljem da se taj otpad ukloni, formirana je ekspedicija na reci Tisi pod nazivom "PET kupa".

Najčitanije