Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Obuka za najstarije građane Subotice “Bezbedan grad – bezbedni građani”

2019-08-13
21:04
2019-08-13
21:14
Forrás
Pannon RTV
Program zajednički sprovode Gerontološki centar u saradnji sa Policijskom upravom Subotice, u okviru njega policajci drže edukativne radionice za stanovnike centra.

Danas je na konferenciji za štampu u Gerontološkom centru Subotica najavljeno pokretanje novog projekta pod nazivom “Bezbedan grad – bezbedni građani”. Tokom radionica, stariji sugrađani naučiće kako da se brane, šta da rade kako ne bi postali žrtve kriminalaca. Savetuje im se gde da drže novac po izlasku iz banke ili da ne ostavljaju kese u korpi na zadnjem delu bicikla.

U prvih šest meseci ove godine smanjen je kriminal u Subotici, kaže Nemanja Broćilović pomoćnik komandira policijske ispostave Subotica 1. Ove godine zabeleženo je sedam slučajeva krađa od starijih osoba, od čega su četiri rasvetljene. “Cilj projekta je da se najstariji građani upoznaju sa mogućnošću samoodbrane. Kako da izbegnu da postanu lake žrtve izvršilaca krivičnih dela. Veoma je važno preventivno delovanje i reagovanje u takvim situacijama.”

obuka
bezbednost
policija
Gerontološki centar
Subotica

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Kuda dalje posle osnovne škole?

U Osnovnoj školi Moša Pijade u Debeljači je 14 osmaka završilo osnovno obrazovanje u odeljenju na mađarskom nastavnom jeziku.