Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Obuka za najstarije građane Subotice “Bezbedan grad – bezbedni građani”

2019.08.13
21:04
2019.08.13
21:14
Forrás
Pannon RTV
Program zajednički sprovode Gerontološki centar u saradnji sa Policijskom upravom Subotice, u okviru njega policajci drže edukativne radionice za stanovnike centra.

Danas je na konferenciji za štampu u Gerontološkom centru Subotica najavljeno pokretanje novog projekta pod nazivom “Bezbedan grad – bezbedni građani”. Tokom radionica, stariji sugrađani naučiće kako da se brane, šta da rade kako ne bi postali žrtve kriminalaca. Savetuje im se gde da drže novac po izlasku iz banke ili da ne ostavljaju kese u korpi na zadnjem delu bicikla.

U prvih šest meseci ove godine smanjen je kriminal u Subotici, kaže Nemanja Broćilović pomoćnik komandira policijske ispostave Subotica 1. Ove godine zabeleženo je sedam slučajeva krađa od starijih osoba, od čega su četiri rasvetljene. “Cilj projekta je da se najstariji građani upoznaju sa mogućnošću samoodbrane. Kako da izbegnu da postanu lake žrtve izvršilaca krivičnih dela. Veoma je važno preventivno delovanje i reagovanje u takvim situacijama.”

obuka
bezbednost
policija
Gerontološki centar
Subotica

Najnovije

14:55, Frissítve: 16:22

Završeni susreti amaterskih pozorišta

U Sajanu su završeni 25. susreti amaterskih pozorišta Mađara u Vojvodini. Tokom sedmice predstavilo se 10 amaterskih družina, a žiri podelio nagrade. Susrete je MNS proglasio od nacionalnog značaja.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.