Ugrás a tartalomra
Pixabay/Joko_Narimo

Obuka za nekvalifikovane radnike

2021.02.05
18:30
2021.02.05
18:36
Forrás
Pannon RTV
Radite u jednoj struci više godina, decenija, ali nemate stručnu kvalifikaciju? U tome želi da pomogne zajednički projekat Ministarstva prosvete Srbije i Evropske unije.

Ministarstvo prosvete Srbije i Evropska unija, uključivanjem 22 srednje stručne škole, pokreću seriju obuka za procenu i dalji razvoj praktičnog i teorijskog znanja onih radnika koji rade u određenim profesijama. Na kraju obuke, predstavnici određenih struka mogu čak steći i stručnu kvalifikaciju.

Jedna od 22 stručne srednje škole koje učestvuju u programu je i Politehnička škola u Subotici, gde na proleće kreće pilot projekat prepoznavanja predhodno stečene stručnosti. Đenđi Danča Arančić, zamenica direktora ove ustanove kaže da je program, između ostalih, postavljen za zanimanje zidara, rukovaoca građevinskom mehanizacijom i tesara.

Đenđi Danča Arančić, zamenica direktora Politehničke škole u Subotici: „Odrasli ljudi, koji već godinama rade u određenoj građevinskoj organizaciji, zapravo bi trebali nekako prepoznati njihovo znanje. Prioritet je da napravimo jednu kompletnu obuku, a u okviru nje da sastavimo jednu tabelu, na osnovu koje bi utvrdili nivo praktičnog i teorijskog znanja određenog radnika, koji radi u građevinskoj industriji već deset godina."

obuka
nekvalifikovan
radnik
kvalifikacija
stručna
Ministarstvo prosvete
Srbija
Evropska Unija
Politehnička škola
Subotica

Slične vesti

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.