Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Obuka za socijalno preduzetništvo u Senti

2019-07-29
23:37
Forrás
Pannon RTV
Cilj organizatora obuke za socijalno ugroženo stanovništvo je pokretanje sopstvenog preduzetništva i obezbeđivanje ljudskih potreba za sebe i porodicu.

U Senti se za osobe sa invaliditetom i socijalno ugrožena lica pokreće obuka od 22.avgusta. Cilj organizatora je omogućiti ciljanoj grupi da zaradi za život pokretanjem sopstvenog preduzetništva. Projekat zajednički sprovode Mađarsko-srpska trgovačka i privredna komora i Biznis inkubator DOO u Senti, u okviru IPA programa između Srbije i Mađarske.

“Obuka je dvodnevna. Jedan dan obučavaćemo poslodavce, dajući primere iz Mađarske, o pravnom sistemu Srbije, kakve su  mogućnosti poslodavaca za dobijanje subvencije od države, kakve aplikacije su dostupne za ljude koji na bilo koji način spadaju u kategoriju ugroženih. Drugi dan će biti obuka za osobe i udruženja koje se bave proizvodnjom zanatskih proizvoda i osobama koje su takođe na bilo koji način u nepovoljnom položaju“ rekao je koordinator programa Atila Vereš.

Senta
preduzetništvo
obuka

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.

Komemoracija u Beogradu

U zasebnoj parceli Novog groblja u Beogradu, kod spomenika vojnicima Austro-Ugarske monarhije u utorak održan komemorativni skup.