Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Obuka za socijalno preduzetništvo u Senti

2019-07-29
23:37
Forrás
Pannon RTV
Cilj organizatora obuke za socijalno ugroženo stanovništvo je pokretanje sopstvenog preduzetništva i obezbeđivanje ljudskih potreba za sebe i porodicu.

U Senti se za osobe sa invaliditetom i socijalno ugrožena lica pokreće obuka od 22.avgusta. Cilj organizatora je omogućiti ciljanoj grupi da zaradi za život pokretanjem sopstvenog preduzetništva. Projekat zajednički sprovode Mađarsko-srpska trgovačka i privredna komora i Biznis inkubator DOO u Senti, u okviru IPA programa između Srbije i Mađarske.

“Obuka je dvodnevna. Jedan dan obučavaćemo poslodavce, dajući primere iz Mađarske, o pravnom sistemu Srbije, kakve su  mogućnosti poslodavaca za dobijanje subvencije od države, kakve aplikacije su dostupne za ljude koji na bilo koji način spadaju u kategoriju ugroženih. Drugi dan će biti obuka za osobe i udruženja koje se bave proizvodnjom zanatskih proizvoda i osobama koje su takođe na bilo koji način u nepovoljnom položaju“ rekao je koordinator programa Atila Vereš.

preduzetništvo
obuka

Slične vesti

Most

Najnovije

Népszerű

Najčitanije

Preminuo Tibor Sarapka

Vest o smrti jednog od najznačajnijih mađarskih vajara u Vojvodini objavilo je Dečje pozorište u Subotici. Tibor Sarapka imao je 57 godina.