Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Očekuje nas toplotnih talasa

2020.08.10
06:50
Forrás
Panon RTV
Toplotni talas nastaviće se i u našem regionu sledeće nedelje-možete pročitati na veb stranici Republičkog zavoda za hidrometeorologiju.

Očekuju nas sunčani dani tokom radne nedelje sa temperaturom iznad 30 stepeni. UV zračenje će biti veliko, tako da ako je moguće, klonite se sunca između 11 i 16 sati. Vrućina će trajati do kraja sledeće nedelje. Prema dugoročnim prognozama, padavine će biti retke tokom predstojećeg vikenda.

 36,7 stepeni Celzijusa izmereno je u subotu u Budakalasu, a prema stručnjacima, verovatno će ovo biti ovogodišnji temperaturni vrhunac u Mađarskoj. Nacionalna meteorološka služba napisala je danas na svojoj Fejsbuk stranici da će maksimalne temperature u subotu bili na najtoplijim mestima oko 34-35 stepeni. U Budakalasu, severno od Budimpešte, izmereno je skoro 37 stepeni.

 Međutim, u 2017. godini temperatura je bila znatno visa u najtoplijem letnjem danu. 4. avgusta 2017. godine na mernim stanicama Kubekhaza i Fonjed zabeleženo je i 40,3 stepena. Najviša izmerena temperatura do sada bila je 41,9 stepeni u Mađarskoj, što je zabeleženo 20. jula 2007. godine u Kiškunhalašu.

vreme
sunčano
toplo
leto

Slične vesti

Najnovije

17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.
16:09, Frissítve: 16:14

Izložba umetničkih fotografija u Bečeju

U Galeriji "Krug" u Gradskom pozorištu u Bečeju je otvorena izložba fotografija pod nazivom "Dijalog". Na izložbi zainteresovani mogu da pogledaju fotografije Olivije Erdelji iz Bačkih Vinograda i Lasla Justina iz Bečeja.
19:25

Učinimo sve da epidemija ne ojača ponovo!

Epidemiološka situacija u Srbiji se pogoršava - u poslednje dve nedelje raste broj novozaraženih i broj pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju, stoji u saopštenju Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.