Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Očekuje nas toplotnih talasa

2020-08-10
06:50
Forrás
Panon RTV
Toplotni talas nastaviće se i u našem regionu sledeće nedelje-možete pročitati na veb stranici Republičkog zavoda za hidrometeorologiju.

Očekuju nas sunčani dani tokom radne nedelje sa temperaturom iznad 30 stepeni. UV zračenje će biti veliko, tako da ako je moguće, klonite se sunca između 11 i 16 sati. Vrućina će trajati do kraja sledeće nedelje. Prema dugoročnim prognozama, padavine će biti retke tokom predstojećeg vikenda.

 36,7 stepeni Celzijusa izmereno je u subotu u Budakalasu, a prema stručnjacima, verovatno će ovo biti ovogodišnji temperaturni vrhunac u Mađarskoj. Nacionalna meteorološka služba napisala je danas na svojoj Fejsbuk stranici da će maksimalne temperature u subotu bili na najtoplijim mestima oko 34-35 stepeni. U Budakalasu, severno od Budimpešte, izmereno je skoro 37 stepeni.

 Međutim, u 2017. godini temperatura je bila znatno visa u najtoplijem letnjem danu. 4. avgusta 2017. godine na mernim stanicama Kubekhaza i Fonjed zabeleženo je i 40,3 stepena. Najviša izmerena temperatura do sada bila je 41,9 stepeni u Mađarskoj, što je zabeleženo 20. jula 2007. godine u Kiškunhalašu.

vreme
sunčano
toplo
leto

Najnovije

18:46, Frissítve: 18:56

Vakcinacija nastavljena i u Kovačici

Vakcinacija protiv korona virusa je u punom jeku i u opštini Kovačica. Svi koji žele da se vakcinišu mogu da biraju između kineske vakcine Sinofarm, američko-nemačke vakcine Fajzer-Biontek i vakcine AstraZeneka.
16:44, Frissítve: 16:54

Šta treba uraditi ako nekoga napadne pas?

Nedavno je jedna Subotičanka pretrpela težak napad čopora pasa. Ovaj incident je izazvao dosta bure u gradu, jer se na ulicama često mogu videti psi lutalice, ali isto tako i u parkovima, na trgovima, usamljeno ili u manjim-većim grupama.

Najčitanije

U Kanjiži dostupne tri vrste vakcina

Stanovnici opštine Kanjiža mogu da biraju među tri vrste vakcina. Osim američko-nemačkog „Fajzer-Bajontek" cepiva i kineskog „Sinofarma", dostupna je britansko-švedska vakcina „Astra Zeneka".