Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Očekuje se i ovog vikenda velika gužva na mađarsko-srpskoj granici

2021.07.16
16:07
2021.07.16
16:14
Forrás
Pannon RTV
Najviše gužve se očekuje na ulasku u R. Srbiju. Gastarbajteri iz Turske, Srbije, Bugarske, Albanije i drugih država, koji rade u zapadnoj Evropi, masovno se vraćaju kućama na godišnji odmor, odnosno letovanje.

Prema utiscima putnika koji čekaju na graničnom prelazu na autoputu, prolazak se odvija u puno bržem tempu nego ranije, kako sa mađarske, tako i sa srpske strane granice.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

U petak rano popodne su bile velike gužve na graničnog prelaza Horgoš-Reske na autoputu i to sa strane za ulazak u Srbiju. Kako bi ubrzala promet, granična policija Srbije je otvorila, pored sedam traka koje su u funkciji, još dve trake na izlaznoj strani, za one koji putuju prema Srbiji. Inače, prema podacima granične policije Horgoš, oko 35.000 ljudi prešlo je ovaj granični prelaz za 24 časa, prema najnovijim podacima. Većina se kretala u pravcu Srbije.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Oni koji odlaze na godišnji odmor i gastarbajteri koji rade u inostranstvu su sa zadovoljstvom primetili da, se na njihovo iznenađenje, pasoška i carinska kontrola odvijaju u bržem tempu kako sa mađarske, tako i sa srpske strane granice. Nakon što smo isključili kamere saznali smo od nadležnih da su obe državi angažovale sve raspoložive zaposlene na graničnim prelazima kako bi što više ubrzali prelazak granice tokom ovih vrućina. Tako se čekanje tokom petka smanjilo na manje od sat vremena. Marko Šćepanović živi i radi u Norveškoj, pre nekoliko dana je došao kod rodbine u Beograd, a sada se vraćaju sa kratkog putovanja iz Mađarsku u glavni grad Srbije. Granicu su prešli za 45 minuta.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Endre Čiki iz Kišujsalaša je putovao sa sinom iz Mađarske u Paraćin na međunarodni šahovski turnir. S obzirom na okolnosti, nisu dugo čekali za prelazak granice.

Prema Isamiju Mustafi, koji putuje u Severnu Makedoniju na godišnji odmor, sada je brži prolazak na graničnom prelazu, redovi se brže kreću.

"Putujemo kući iz Kelna u Nemačkoj.

- Tamo radite?

- Tamo radim 46 godina.

- Gde idete? Na godišnji?

- Da, idemo na odmor.

- Šta ćete raditi?

- Jedno od naših odredišta je Ohridsko jezero u Severnoj Makedoniji, gde ćemo posetiti i porodicu. Onda se vraćamo na posao."

Situacija i vreme čekanja na srpsko-mađarskim graničnim prelazima mogu se menjati iz minuta u minut. Pre nego što krenete na put, obavezno se informišite o stanju na graničnim prelazima na sajtu mađarske policije police.hu ili u grupama na društvenim mrežama. 

granica
čekanje
gužva
Mađarska
Srbija
Horgoš

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.