Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Očekuju nas sunčani dani

2020-11-29
19:58
Forrás
Pannon RTV
Ponedeljak pre podne vreme će još biti uglavnom oblačno, vlažno i maglovito, ali u popodnevnim časovima sunca će biti na više mesta.

Prema najavi Hidrometeorološkog zavoda Srbije najviša dnevna temperatura kretaće se oko 3 stepena, ali će se u večernjim časovima ona spustiti i do minus 2 stepena. U utorak je ponovo na više mesta moguće oblačno vreme, ali ne treba očekivati padavine.

U nedelju pre podne bilo je sunčano vreme tek sa nekoliko oblaka, te su mnogi to iskoristili za boravak napolju.

„Čula sam da će od sredine sedmice biti i snega, a što se toga tiče mi trkači jako volimo da trčimo po snegu" kaže Ildiko Fabo.

„Mislim da nije sigurno da ćemo imati beli božić, iako bi tako bilo lepše. U Mađarskoj je juče već padao sneg" kaže Vilmoš Kendereši.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Prema rečima Geze Kovača, istraživača klime, mediteranski ciklon koji je formiran u ponedeljak, približavaće nam se u utorak i sredu, što će odlučujuće uticati na vreme u Srbiji. Prema sadašnjim podacima nezavisno od situacije sa ciklonom, preovladavaće hladno vreme – naglašava.

„Najviše sunčanih perioda naredne sedmice imaćemo u ponedeljak, tada će i i temperatura blago porasti, kao posledica sunčanih perioda, ali će nakon toga temperatura pasti na minimalne vrednosti oko nule, pa i malo ispod toga. U utorak će se zadržati promenljivo oblačno vreme, može se tako reći, sa povremenim sunčanim periodima."

Dodaje da u sredu ima mogućnosti za sneg, a u četvrtak sa dolaskom vazdušnog oblaka sa jugoistoka i istoka, vreme će biti blaže, moguća je kiša, a i temperatura vazduha će malo porasti.

vreme
vremenska prognoza
sunčano

Najnovije

Najčitanije