Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Od 1. avgusta kreće saobraćaj teretnih vozova na pruzi Segedin-Reske-Subotica

2022.07.03
17:58
Forrás
Pannon RTV
Na taj način će biti obezbeđen obilazni put, potreban zbog modernizacije linije Budimpešta-Kelebija.

Do potpune obnove - bez bezbednosnih uređaja i elektrifikacije - dozvoljen je samo ograničen saobraćaj teretnih vozova noću, pa do tada prevoz putnika i dalje neće funkcionisati.

David Vitezi, državni sekretar zadužen za mađarski saobraćaj, rekao je: mašina za izgradnju i obnovu koloseka stigla je do mađarsko-srpske granice kod mesta Reske. Kako je rekao, na samitu lidera Evropske komisije, zemalja članica EU i Zapadnog Balkana koji je nedavno održan u Lionu, i koji je bio posvećen saobraćaju, učesnici su se zajednički založili za to da se Srbija i ostale zemlje Balkana što pre priključe transevropskoj transportnoj mreži, jer se tako, uz pomoć Evropske unije, može ubrzati razvoj železničke mreže u ovom regionu.

Sa razvojem železničke pruge Budimpešta-Beograd i regionalne linije Segedin-Subotica, Mađarska čini sve da putnički i robni saobraćaj na Zapadnom Balkanu bude što kvalitetnije povezan sa evropskom mrežom - dodao je Vitezi.

teretni voz
saobraćaj

Slične vesti

Najnovije

12:08, Frissítve: 12:18

Doprinos ograničenja

Majstorska radionica Međunarodne umetničke kolonije „9+1" u Staroj Moravici organizovana je 20. put. Tema ovogodišnjeg stvaralačkog kampa je: Doprinos ograničenja.
08:14, Frissítve: 09:45

Šta znači zeleno daljinsko grejanje?

Ekološki prihvatljivo, zeleno daljinsko grejanje postaje sve više rasprostranjeno u međunarodnoj praksi, uglavnom u Zapadnoj Evropi, ali već vidimo dobre prakse koje se primenjuju u zemljama u okruženju Srbije.

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Motociklizam je doživljaj života na dva točka

Armija motocikala, kožne jakne i rok muzika - to su neizostavni elementi jednog dobrog moto susreta. To su karakteristike i moto susreta u Molu, koji je organizovan drugi put i koji je već sada veoma popularan.