Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Od 1. jula moguće poskupljenje autobuskih karata u Subotici

2022.05.18
14:25
2022.05.18
15:48
Forrás
Pannon RTV
Poskupljenje se odnosi i na linije gradskog i prigradskog saobraćaja Javnog preduzeća „Subotica-trans”. Predlog za povećanje cene tek treba da usvoji Skupština Grada Subotice. Procenat poskupljenja još nije službeno objavljen.

Oni koji putuju na relaciji Subotica-Horgoš, moraju da plate umesto 260 dinara sada 310 dinara u jednom pravcu. Ali, i ostale međumesne linije su poskupele, te se od 1. maja primenjuje nova tarifa cena. U ovom slučaju radi se o prosečnom povećanju cena od 18 posto. Očekuje se da će i gradske i prigradske autobuske linije da poskupe, ali procenat povećanja još nije službeno objavljen.

Pannon RTV/Csipak Edvin

Prema neslužbenim informacijama, radilo bi se o povećanju od oko 23 posto. Ako to zaista bude tako i ako to i odbornici Skupštine Grada izglasaju, onda će od 1. jula, na primer, putnici morati da plaćaju 110 dinara umesto dosadašnjih 95 dinara.

Pannon RTV/Csipak Edvin

Javno preduzeće je poslednji put korigovalo cene svojih usluga 2018. godine. Kako bismo pokrili inflaciju i ostale nužne troškove, prinuđeni smo na izvršimo korekciju svojih usluga, rekao je našoj novinarskoj ekipi Čongor Erdedi, diplomirani saobraćajni inženjer u Javnom preduzeću „Subotica-trans".

"Poskupljenje neće biti u onoj meri koliko to nalaže ova trenutna situacija koju možemo doživeti u svakodnevnom životu, pa će to biti ne tako velika korekcija cene. To je nužno jer vidimo da su cene dramatično porasle i za svakodnevne potrebštine. Takođe je bilo za nas neizbežno da pokušamo na neki način da ublažimo negativne učinke u putničkom saobraćaju."

Pannon RTV/Csipak Edvin

Mesečne karte takođe će koštati proporcionalno skuplje, ali će dosadašnji popusti ostati isti, ističu nadležni. Nadležni u javnom preduzeću skreću pažnju da ako kupimo kartu putem elektronskog novčanika, odnosno ako kupimo autobusku kartu u pretprodaji, a ne u autobusu kod vozača, onda će i dalje da važi popust od 30 posto. Zbog toga će putnici možda manje osećati poskupljenje.

Subotica
autobuska karta

Najnovije

14:31

Jul nas dočekuje sa visokim temperaturama

Jul nas dočekuje sa temperaturama od 36-37 stepeni. Dobra vest je da toplotni talas moramo da trpimo još samo nekoliko dana, naime, blago zahlađenje u naše krajeve stiže početkom sledeće nedelje. Međutim, vreme pogodno za kupanje neće biti narušeno.
14:10

Olakšan železnički teretni saobraćaj

Odbor za spoljne poslove Skupštine Srbije je dao saglasnost za primenu Sporazuma između vlada Srbije i Mađarske o izmenama Sporazuma o graničnoj kontroli u drumskom, železničkog i vodnom saobraćaju – objavila je Elvira Kovač na svom profilu.

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.