Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Od 1. novembra u Subotici novi režim parkiranja

2019-10-14
19:32
2019-10-14
19:39
Forrás
Pannon RTV
Zatvoreni parking kod Otvorenog univerziteta umesto u 21 čas, parkiranje će plaćati do 23 časa. U ostalim zonama plaćanje parkinga produženo na 21 čas.

Subotičani sa kojima je razgovarala naša ekipa bespomoćni su pred ovom nepopularnom merom. Đorđija Lekić često parkira na zatvorenom parkingu, jer mu sinovi stanuju u obližnjoj višespratnici. Smatra da je preduzeće za ovu odluku imalo samo jedan razlog: „U svakom slučaju, prvenstveno ti stanari koji su tu, su u problemu. Ne vidim šta je razlog za produženje plaćanja osim finansijske dobiti."

Ester Kovačev, privrednica sa Palića svakodnevno dolazi za Suboticu. Kaže da nije samo nju neprijatno pogodio novi gradski režim: „Smatram ga nepravedenim jer ukoliko bi neko želeo iz razonode da uveče dođe u centar grada, i onda mora da plati, iako je završeno radno vreme."

Na osnovu odluke od narednog meseca u svim zonama parkiranje će se plaćati sat duže, odnosno do 21 čas. Na velikom parkingu kod Otvorenog univerziteta besplatno će moći da se parkira samo nakon 23 časa, umesto kao što je to do sada bilo nakon 21 časa. Subotom će i dalje naplata parkinga trajati do 14 časova, dok je nedeljom čitav dan i dalje besplatan parking – objasnila je Neda Tešović, menadžer za odnose sa javnošću JKP „Parking".

„Razlog za ovu odluku, prvenstveno je usaglašavanje sa drugim gradovima u Srbiji po dužini radnog vremena, osim kod Otvorenog univerziteta. Tu smo imali malih problema, jer određeni broj sugrađana, na primer, parkira popodne, sačeka da istekne radno vreme, i kada se rampa podigne, oni jednostavno odu i ne plate. To definitivno nije fer jer tamo ima mesečnih pretplatnika, imamo stanare sa povlašćenim parking kartama koji uredno mesečno plaćaju obaveze" kaže Neda Tešović.

Sagovornica naglašava da se cena parkiranja ne menja, samo se pomera vreme naplate. Novi režim stupa na snagu od 1. novembra, i do tada i na tablama će biti istaknuto novo vreme naplate parkinga.

Subotica
JKP Parking

Slične vesti

Most

20:10

Reménysugár a hajnani gibbonoknak

A világ legritkább főemlősfaja, a hajnani gibbon egy hímét és egy nőstényét fedezték fel, a pár új reményt jelent a világ legveszélyeztetettebb főemlősfajának fennmaradására - írta a BBC hírportálja.

Najnovije

18:29, Frissítve: 18:40

Gradi se i doteruje Martonoš

U poslednje vreme u Martonošu su ostvarene brojne investicije. Obnovljena je fasada zgrade mesne zajednice, na katoličkom groblju je izgrađena staza, a više puteva presvučeno asfaltom.

Népszerű

Najčitanije