Ugrás a tartalomra
Pixabay/vargazs

Od 2030. godine tople sezone postaće normalna pojava

2022.01.20
15:42
Forrás
Pannon RTV
Prema poslednjem istraživanju do kraja decenije u gotovo svakoj zemlji na svetu treba očekivati temperature u skladu sa dvogodišnjim rekordom.

Prema proračunima istraživača do 2030. godine od 165 zemalja sveta, u 92 odsto svake druge godine suočiće se sa ekstremnim temperaturama. Na osnovu studije u najviše će porasti učestalost toplih godina u zemljama tropske Afrike. Rast najviše zabeležene temperature osetiće i teritorije koje se nalaze u severnoj  polarnoj oblasti.

vremenska prognoza
vreme

Slične vesti

Najnovije

16:28

Istorija Srema

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor" u Maradiku je predstavljena knjiga Ferenca Urija „Istorija Srema".
17:02, Frissítve: 19:31

Karnevalska atmosfera u Debeljači

Na karnevalu u Debeljači je obilovalo sa lepim kostimima, ukusnim specijalitetima i puno smeha, takođe je organizovano takmičenje u kuvanju gulaša, na kojem su učestvovali gosti iz inostranstva. Na karnevalu je više od 200 dece bilo kostimizirano.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.

Obeležava se Dan sela u Bačkim Vinogradima

Svake godine u drugoj polovini maja, od početka 1990-ih, sa manjim prekidima, se obeležava Dan sela u Bačkim Vinogradima. Svrha mu je druženje, izgradnja duha zajedništva, grupno kuvanje, bez takmičenja. Ove godine se ovčetina krčkala u koltiću.