Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Od danas je ponovo otvoren kompleks bazena u Adi

2020.07.30
16:31
2020.07.30
17:42
Forrás
Pannon RTV
Pošto u poslednjih 14 dana u opštini nije registrovana novozaražena osoba koronavirusom, od danas će, pored bazena, i pijace ponovo moći da rade, u Adi i okolnim selima.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

U četvrtak ujutro, iako je bilo manje kupaca na pijaci u Molu, proizvodi nisu nedostajali. Protekli period je bio težak za većinu proizvođača, jert dve nedelje nije bilo pijace zbog epidemiološke situacije. Istovremeno, poštovanje zaštitnih mera je, naravno, obavezno i na pijacama.
Georgina Mesaroš, proizvođač, Ada:
„- Živimo od ovoga. Imamo i drugih poslova, ali najveći deo naših prihoda dolazi od ovoga.
- I šta za vas ovo znači? Kolika je to pomoć, da je ponovo otvorena pijaca?
- Pa pomoć je, zaista je velika pomoć."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Odluka da lokalni proizvođači mogu ponovo prodavati svoje proizvode je odluka koju treba pozdraviti - rekao je Jožef Tobijaš, predsednik opštinske organizacije Saveza vojvođanskih Mađara u Adi. „Uvereni smo da su pomoću istih mera koje su sada predviđene, ili sa možda malo strožijim merama, pijace mogle raditi i do sada. To se uglavnom odrazilo na male i lokalne proizvođače, koji svoje proizvode prodaju na lokalnim pijacama, i zbog toga smo svakako srećni što pijace u našoj opštini ponovo funkcionišu."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Iako pod strožijim uslovima, bazeni kojima upravlja Javno preduzeće Adica, takođe su otvoreni. Po dolasku i tokom boravka posetioci moraju da se pridržavaju mera donetih zbog epidemiološke situacije.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Prilikom ulaska u kompleks, svima se vrši brzo merenje telesne temperature. Svako kome je vrednost veća od 37 stepeni Celzijusa, neće biti dozvoljeno da uđe na prostor bazena. Pored toga, maksimalno 1250 ljudi može odjednom boraviti na tom prostoru. Ceo kompleks se dezinfikuje dva puta dnevno, dok se restorani i kafići, koji tu posluju, konstantno dezinfikuju, nekoliko puta dnevno.

bazen
pijaca
otvoren
koronavirus
epidemija

Najnovije

18:38, Frissítve: 18:48

Potrebne su nam moderne mašine i inovacije

Mnogi posetioci Sajma poljoprivrede u Novom Sadu žele da kupe savremenu mehanizaciju. Ta investicija je, međutim, veoma velika - kažu proizvođači. Svako ko može, pokušava da se razvija koristeći razne konkurse.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.