Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Od danas je ponovo otvoren kompleks bazena u Adi

2020.07.30
16:31
2020.07.30
17:42
Forrás
Pannon RTV
Pošto u poslednjih 14 dana u opštini nije registrovana novozaražena osoba koronavirusom, od danas će, pored bazena, i pijace ponovo moći da rade, u Adi i okolnim selima.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

U četvrtak ujutro, iako je bilo manje kupaca na pijaci u Molu, proizvodi nisu nedostajali. Protekli period je bio težak za većinu proizvođača, jert dve nedelje nije bilo pijace zbog epidemiološke situacije. Istovremeno, poštovanje zaštitnih mera je, naravno, obavezno i na pijacama.
Georgina Mesaroš, proizvođač, Ada:
„- Živimo od ovoga. Imamo i drugih poslova, ali najveći deo naših prihoda dolazi od ovoga.
- I šta za vas ovo znači? Kolika je to pomoć, da je ponovo otvorena pijaca?
- Pa pomoć je, zaista je velika pomoć."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Odluka da lokalni proizvođači mogu ponovo prodavati svoje proizvode je odluka koju treba pozdraviti - rekao je Jožef Tobijaš, predsednik opštinske organizacije Saveza vojvođanskih Mađara u Adi. „Uvereni smo da su pomoću istih mera koje su sada predviđene, ili sa možda malo strožijim merama, pijace mogle raditi i do sada. To se uglavnom odrazilo na male i lokalne proizvođače, koji svoje proizvode prodaju na lokalnim pijacama, i zbog toga smo svakako srećni što pijace u našoj opštini ponovo funkcionišu."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Iako pod strožijim uslovima, bazeni kojima upravlja Javno preduzeće Adica, takođe su otvoreni. Po dolasku i tokom boravka posetioci moraju da se pridržavaju mera donetih zbog epidemiološke situacije.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Prilikom ulaska u kompleks, svima se vrši brzo merenje telesne temperature. Svako kome je vrednost veća od 37 stepeni Celzijusa, neće biti dozvoljeno da uđe na prostor bazena. Pored toga, maksimalno 1250 ljudi može odjednom boraviti na tom prostoru. Ceo kompleks se dezinfikuje dva puta dnevno, dok se restorani i kafići, koji tu posluju, konstantno dezinfikuju, nekoliko puta dnevno.

bazen
pijaca
otvoren
koronavirus
epidemija

Slične vesti

Najnovije

17:15, Frissítve: 19:10

Gradiće se novi dom učenika u Senti

Povodom proširenja doma učenika pri Gimnaziji za talentovane učenike „Boljai“ Sentu je posetio Igor Mirović, predsednik vojvođanske Vlade koji je u opštini obišao radove na opremanju i obnovi.
15:51, Frissítve: 19:12

Vodite brigu o srcu

Povodom Svetskog dana srca u Senti je organizovano merenje šećera u krvi, pritiska kao i nivoa holestorola, kao i merenje telesne težine i visine uz davanje zdravstvenih saveta. Kao i prethodnih godina i ovoga puta bilo je veliko interesovanje.

Najčitanije

Avganistan-Srbija u jednom pravcu 3500 evra

Ni hladno vreme ne sputava migrante, u Beograd konstantno pristižu nove grupe. Međutim, u srpskoj prestonici borave samo kratko, mnogi nastavljaju put ka mađarskoj granici uz pomoć krijumčara ljudi.

U Horgošu blagoslovljena ovogodišnja berba

U Horgošu su danas prepodne završeni 32. Berbanski dani uz svetu misu i blagoslov berbe, u župnoj crkvi Snežne Gospe. Bogosluženje koje se održava u ovo vreme je pravo iskustvo za vinogradare i voćare uz koje se uzvišuje duša.

Od Sente do Temišvara na dva točka

Grupa biciklista je u četvrtak, u ranim jutarnjim časovima, krenula na četvorodnevnu biciklističku turu od Sente do Temišvara. Tokom ove ture, učesnici će imati priliku da upoznaju različita mesta i njihove znamenitosti.