Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Od jeseni i ženska fudbalska reprezentacija TSC u Superligi Srbije

2020-07-15
18:33
2020-07-15
18:48
Forrás
Pannon RTV
Za ekipu iz Kanjiže ovo će biti prva sezona u sprskoj eliti, tako da očekivanja još uvek nisu velika, cilj je opstati – rekao je vođa tima Fanđo Vajda.

Do početka turnira ostalo je nešto više od tri nedelje.

Fudbalerke Kanjiže se punom parom pripremaju za sezonu u prvoj ligi. U istoriji kluba, ženski tim TSC prvi put nastupa u Superligi Srbije. Treninzi su prevashodno usmereni na razvoj fizičke izdržljivosti, ali naravno rade se i vežbe sa loptom.

Program je gust, Reka Šoti sa ekipom ima po dva treninga dnevno: “Sad je na treninzima samo trčanje, ako možemo, treniramo dva puta dnevno, skoro svaki dan. Nakon mečeva obično imamo slobodan dan, ali noge su na mečevima još teške i bitno je da što više trčimo tojest da se oformi tim.”

Fanđo Vajda koji već godinama uspešno vodi kanjiški tim kaže da je osnovni cilj tima da ostane na srpskom začelju. Stručnjak je dodao da je za održavanje članstva u prvoj ligi potrebno ojačati okvire TSC-a.

“Moramo ojačati tim na jednoj ili dve pozicije. Dolazi Ivana Trbojević, iz grčkog Atromitosa je potvrdila i Aniko Zimanji je stigla iz Segedina. Dve igračice smo doveli iz omladinske ekipe.”

Prema planovima, sezona 2020/21 Srpske fudbalske Superlige počinje 8. avgusta. Ženski tim TSC-a nalazi se pred teškim zadatkom u uvodnom krugu. Ekipa iz Kanjiže novu sezonu počinje na stadionu šampionki Spartaka.

Superliga
TSC
ženski fudbal

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Nevreme u Subotici

Nešto pre 20 časova Suboticu je zahvatilo nevreme. U jednoj mesnoj zajednici pala je veća količina grada.