Ugrás a tartalomra

Od Sente do Segedina – na dva točka

2022.07.12
13:52
2022.07.12
16:51
Forrás
Panon RTV
Izgradnja dela biciklističke staze u Horgošu, formiranje odmorišta, kao i planska dokumentacija za više biciklističkih ruta realizovani su u okviru IPA projekta koji povezuje Kanjižu, Reske i Segedin.

Dugoročni cilj ove saradnje među lokalnim samoupravama je formiranje biciklističke staze koja  će omogućiti da se na dva točka stigne od Sente do Segedina.

Zahvaljujući ovom projektu na teritorriji mađarske opštine Reske ostvareno je više ulaganja. Na graničnom prelazu Horgoš 2 – Reske pored postojećeg magacina za bicikle, formiran je i mobilni punkt za popravke bicikla.

„Osim toga, pripremljeni su izvođački planovi za biciklističku stazu od graničnog prelaza Reske 2 do trga Sent Antala u Reski, u centru. To je bio deo projekta, a drugi deo, da je duž postojećeg biciklističkog puta, od južnog čvorišta Reske i kružnog toka ka Morahalomu, izgrađeno jedno divno odmorište za bicikliste" rekla je Marta Borbaš Marki, predsednica opštine Reske.

Sa srpske strane, najveća ulaganja ostvarena su na teritoriji Horgoša. U pravcu Kanjiže izgrađeno je 1.830 metara biciklističkog puta.

„Uspeli smo da pripremimo plansku dokumentaciju koja će povezati granicu i centar Horgoša, do te tačke ćemo stići, da bi u nekoj mogućoj narednoj saradnji, ili na osnovu uspešnog konkurisanja, napokon biciklistička staza prolazila kroz čitav Horgoš, bar u pravcu granice i Kanjiže, dakle u tom pravcu"  rekao je Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža.

Među dugoročnim planovima je da se izgradi biciklistička staza koja bi prolazila kroz Kanjižu od Sente do Segedina.

bicikl
Senta
put
Segedin

Najnovije

18:30, Frissítve: 18:40

Konferencija pravnika na Paliću

Na Paliću je održana konferencija pravnika pod nazivom “Bezgranična zaštita prava manjina”. Događaj je organizovalo Udruženje pravnika vojvođanskih Mađara u saradnji sa Institutom za zaštitu prava manjina iz Republike Mađarske.
15:28, Frissítve: 16:21

Sačuvajmo tradicionalni svinjokolj od zaborava!

Svi zainteresovani su mogli da učestvuju na tradicionalnom svinjokolju u Mesnoj zajednici Makova sedmica u Subotici. Svrha ove manifestacije je očuvanje tradicije, prenos na mlade naraštaje, kao i prikupljanja sredstava u humanitarne svrhe.
11:11, Frissítve: 16:58

“Avantura počinje ovde!”

U Beogradu se pod ovim sloganom održava Međunarodni sajam turizma. Skoro 30 zemalja će biti predstavljeno na ovoj manifestaciji koja će se održati od 22. do 25. februara. Ovogodišnja zemlja partner sajma je Grčka.

Najčitanije