Ugrás a tartalomra
Pixabay/MichaelGaida

Od Sente do Segedina – na dva točka

2022.07.12
13:52
2022.07.12
16:51
Forrás
Panon RTV
Izgradnja dela biciklističke staze u Horgošu, formiranje odmorišta, kao i planska dokumentacija za više biciklističkih ruta realizovani su u okviru IPA projekta koji povezuje Kanjižu, Reske i Segedin.

Dugoročni cilj ove saradnje među lokalnim samoupravama je formiranje biciklističke staze koja  će omogućiti da se na dva točka stigne od Sente do Segedina.

Zahvaljujući ovom projektu na teritorriji mađarske opštine Reske ostvareno je više ulaganja. Na graničnom prelazu Horgoš 2 – Reske pored postojećeg magacina za bicikle, formiran je i mobilni punkt za popravke bicikla.

„Osim toga, pripremljeni su izvođački planovi za biciklističku stazu od graničnog prelaza Reske 2 do trga Sent Antala u Reski, u centru. To je bio deo projekta, a drugi deo, da je duž postojećeg biciklističkog puta, od južnog čvorišta Reske i kružnog toka ka Morahalomu, izgrađeno jedno divno odmorište za bicikliste" rekla je Marta Borbaš Marki, predsednica opštine Reske.

Panon RTV

Sa srpske strane, najveća ulaganja ostvarena su na teritoriji Horgoša. U pravcu Kanjiže izgrađeno je 1.830 metara biciklističkog puta.

„Uspeli smo da pripremimo plansku dokumentaciju koja će povezati granicu i centar Horgoša, do te tačke ćemo stići, da bi u nekoj mogućoj narednoj saradnji, ili na osnovu uspešnog konkurisanja, napokon biciklistička staza prolazila kroz čitav Horgoš, bar u pravcu granice i Kanjiže, dakle u tom pravcu"  rekao je Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža.

Među dugoročnim planovima je da se izgradi biciklistička staza koja bi prolazila kroz Kanjižu od Sente do Segedina.

bicikl
Senta
put
Segedin

Slične vesti

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:15

U Subotici otvorena izložba narodne umetnosti

U prostorijama Mađarskog folklornog centra u Vojvodini predstavljena je zbirka narodne umetnosti. Između ostalog, mogu se videti ručni radovi načinjeni tkanjem, vezom ili duborezom, nastali uz podršku Fonda „Čori Šandor“.
14:30, Frissítve: 17:14

Prihvatni centar za migrante – grad u gradu

Privremeni prihvatni centar za migrante u Subotici je pun i tu najsnalažljiviji migranti razvijaju svoje poslove: improvizuju radnjice i restorane brze hrane. Istovremeno, sve je više ilegalnih migranata u centru subotičkog naselja Makova sedmica.
13:22, Frissítve: 17:15

Savetovanje o informisanju manjina

Dobra saradnja Mađarske i Srbije može da bude primer i za druge države – o ovome su govorili u petak u Bosilegradu novinari bugarske nacionalne manjine. U opštini na jugoistoku Srbije održano je savetovanje o informisanju manjina.
12:34, Frissítve: 17:15

Narodno veselje u Vojlovici

U Vojlovici se u okviru četvorodnevnog programa okupljanja reformata, obeležava i 120 godina od osveštavanja crkve i istovremeno se održava i četvrti veliki susret raseljenih meštana.
12:07, Frissítve: 12:13

Momak iz Vrbasa bravurozan u mađarskom timu

Izabrana reprezentacije Mađarske juče je u Lajpcigu, u petom kolu Lige nacije, u utakmici u kojoj je pobedila Nemačku, predstavila svog novog igrača. To je ni manje ni više nego 18-to godišnji Vojvođanin, Miloš Kerkez.

Najčitanije

Avganistan-Srbija u jednom pravcu 3500 evra

Ni hladno vreme ne sputava migrante, u Beograd konstantno pristižu nove grupe. Međutim, u srpskoj prestonici borave samo kratko, mnogi nastavljaju put ka mađarskoj granici uz pomoć krijumčara ljudi.

Ogrevno drvo poskupelo 100 odsto

U odnosu na cene od prošle godine, cena ogrevnog drveta je dvostruko viša. Srećom, najavljeno je i povećanje minimalne zarade za 14 odsto.

Misa povodom početka školske godine u Feketiću

Učenici lokalne osnovne škole, u pratnji svojih roditelja i nastavnika, i ove godine su u velikom broju učestvovali na ovom događaju, na kojem su prisustvovali i predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta.