Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Odbornici u Kanjiži prihvatili izveštaj o lanjskom budžetu

2022.06.30
16:03
2022.06.30
17:53
Forrás
Pannon RTV
Centralna tema sednice Skupštine opštine Kanjiža bilo je prihvatanje završnog računa za 2021. godinu.

U protekloj godini ostvarenje budžeta bilo je 98 odsto od planiranog iznosa.   Na konkursima je obezbeđeno 91 milion dinara u ukupnoj vrednosti, a uplaćen je i povrat u iznosu od 126 miliona dinara za predfinansiranje IPA konkursa. Na sednici je raspravljeno i prihvaćeno 18 tačaka dnevnog reda.

„Rebalans ovogodišnjeg budžeta potreban je zbog uspešnih konkursa na kojima je potrebno da povećamo vrednost našeg udela. Po zahtevima naše zajednice gradi se odgovarajući ekološki park na prostoru „Geder Grunda", a u Omladinskom centru u toku je informatičko opremanje. Načinjen je i predlog uredbe o pravnom savetniku pacijenata. Prihvatili smo i drugu promenu programa poslovanja preduzeća „Potiski vodovodi", a bilo je reči i o aktivnostima javnih preduzeća" rekao je Tibor Pletikosić, rukovodilac odborničke grupe SVM-a u Skupštini opštine Kanjiže

Kanjiža
budžet
Tibor Pletikosić

Najnovije

12:08, Frissítve: 12:18

Doprinos ograničenja

Majstorska radionica Međunarodne umetničke kolonije „9+1" u Staroj Moravici organizovana je 20. put. Tema ovogodišnjeg stvaralačkog kampa je: Doprinos ograničenja.
08:14, Frissítve: 09:45

Šta znači zeleno daljinsko grejanje?

Ekološki prihvatljivo, zeleno daljinsko grejanje postaje sve više rasprostranjeno u međunarodnoj praksi, uglavnom u Zapadnoj Evropi, ali već vidimo dobre prakse koje se primenjuju u zemljama u okruženju Srbije.

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Motociklizam je doživljaj života na dva točka

Armija motocikala, kožne jakne i rok muzika - to su neizostavni elementi jednog dobrog moto susreta. To su karakteristike i moto susreta u Molu, koji je organizovan drugi put i koji je već sada veoma popularan.