Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Vujkovity Róbert

Odlikovan Peter Sijarto

2021.07.08
14:35
2021.07.08
14:40
Forrás
Pannon RTV
Peter Sijarto, ministar spoljnih poslova R. Mađarske je primio u Beogradu Orden srpske zastave prvog stepena.
Pannon RTV/Vujkovity Róbert

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je uručio priznanje. Rekao je kako je Peter Sijarto iskreni prijatelj Srbije i čini puno na integraciji naše zemlje u Evropsku uniju. Ovo je jedno od najprestižnijih državnih priznanja R. Srbije, koje se dodeljuje onima, koji su učinili puno za razvoj bilateralnih odnosa Srbije i sopstvene države.

Pannon RTV/Vujkovity Róbert

Sijarto je na tom događaju rekao da priznanje zaslužuju i srpske kolege, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine je naglasio: „Evropska unija ne može biti celovita bez Zapadnog Balkana, a takođe znamo, da u geopolitici nema vakuma. A ako mi kao, Evropska unija, ne uspemo integrisati zapadni Balkan, na naše mesto će doći neko drugi. A nakon što smo izgubili Ujedinjeno Kraljevstvo, ne želimo da izgubimo Zapadni Balkan."

Peter Sijarto
Aleksandar Vučić
Mađarska

Najnovije

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.