Ugrás a tartalomra
Pixabay

Odluka za odlaganje Olimpijskih igara za četiri nedelje

2020.03.23
14:18
Forrás
MTI
Međunarodni olimpijski komitet u nedelju sazvao vanredni sastanak.

U zvaničnom saopštenju komitet navodi da razrađuje više mogućih scenarija koji mogu uticati na datum početka igara.

Međunarodna federacija je skrenula pažnju da ima mnogo aspekata, koji se moraju uzeti u obzir tokom planiranja scenarija. Tu su  između ostalog upravljanje već rezervisanim smeštajem ili preinačenje kalendara takmičenja 33 sportskih grana olimpijade. Uprkos širenju epidemije korona virusa, Tomas Bah se drži 24. jula, kao datuma početka Olimpijskih igara. Međutim, sa druge strane sagledava i posledice eventualnog odlaganja i mogućih novih datuma. Samo u slučaju da obezbedimo jasne osnove za donošenje odluka, možemo se ponašati odgovorno – naglasio je predsednik Mađunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).

koronavirus
olimpijske igre
odlaganje

Slične vesti

Najnovije

13:15, Frissítve: 16:41

Komemoracija Dana Svetog Ištvana u Tordi

U Tordi su se zahvalnom misom, osvećenjem novog hleba, svečanim programom i polaganjem venca na spomenik Svetog Ištvana, prisećali kralja osnivača Mađarske. Malo naselje u dijaspori jedno je od onih u srednjem Banatu koje ima njegov javni spomenik.
12:28, Frissítve: 16:48

U Srbiju vraćena ukradena slika

Slika "Blagoveštenski sabor u Sremskim Karlovcima 1861" Vlaha Bukovca vraćena je u Srbiju. Delo hrvatskog secesijskog slikara ukradeno je pre 29 godina od kada je ukradena iz sporedne zgrade Muzeja Vojvodine u Čelarevu.

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Motociklizam je doživljaj života na dva točka

Armija motocikala, kožne jakne i rok muzika - to su neizostavni elementi jednog dobrog moto susreta. To su karakteristike i moto susreta u Molu, koji je organizovan drugi put i koji je već sada veoma popularan.