Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelić

Odnosi Srbije i Crne Gore u budućnosti mogu biti obnovljeni

2022.06.29
17:27
2022.06.30
15:49
Forrás
Pannon RTV
Odnosi dve zemlje u budućnosti mogu biti obnovljeni - nadaju se premijerka Srbije i premijer Crne Gore.

Ana Brnabić i Dritan Abazović sastali su se u Beogradu. Ovo je bila prva zvanična poseta predsednika Vlade Crne Gore Srbiji. Premijerka Srbije je istakla da ni Srbija ni Crna Gora nema nikoga bližeg, ni politički, ni ekonomski, ni u pogledu državljana dve zemlje. Brnabić je dodala da je Srbija otvorena za rešavanje problema, kao i u vezi sa unapređenjem političkih i ekonomskih odnosa. Crnogorski premijer se saglasio u tome da se saradnja dvije zemlje u budućnosti mora podići na viši nivo.

Ana Brnabić, premijerka Srbije: „Ova poseta je nama zaista iznimno važna i nadam se da ćemo i ovom posetom uspeti da postignemo ono što ja znam da i vi i ja želimo, kao predsednici Vlada, a to je da resetujemo odnose između Srbije i Crne Gore i da uđemo u jednu eru zaista jako-jako dobrih odnosa."

Nakon sastanka sa premijerkom Srbije, Dritan Abazović razgovarao je i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Crne Gore Dritan Abazović razgovarali su u Beogradu o političkoj i ekonomskoj saradnji, zajedničkim ulaganjima, poljoprivredi i snabdevanju hranom. Predsednik Srbije je istakao značaj toga da se dve zemlje u narednom periodu međusobno pomažu i u oblasti energetike.

Srbija
Crna Gora

Najnovije

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Eko park i igralište za mlade!

Kanjiža je bogatija za jedno novo igralište i društveni prostor. Staro igralište u Mostarskoj ulici je naime u potpunosti transformisano, dodati su novi elementi.