Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Juhász Géza

Оdržan Sajam zapošljavanja u Bačkoj Topoli

2022.06.03
15:32
2022.06.03
20:08
Forrás
Pannon RTV
U Bačkoj Topoli trenutno ima 1.600 nezaposlenih u evidenciji, u Malom Iđošu 1.400, a u Subotici 3.800.

U odnosu na njihov udeo, oko polovine nezaposlenih čine žene, 50 posto ima završenu osnovnu školu, 40 posto srednju školu, a 10 posto višu školu ili fakultet. Potražnja i ponuda susreću se na Sajmu zapošljavanja koji je organizovan u Bačkoj Topoli, ovaj sajam je otvoren ne samo za nezaposlene, već i za ona lica koja bi tražila drugi posao i žele da promene posao na kojem trenutno rade, rekla je Elvira Seči Erdman, organizatorka sajma zapošljavanja.

Elvira Erdman Seči, savetnica za zapošljavanje, Nacionalna služba za zapošljavanje, Subotica: "Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala Subotica je ovde organizovala svoj prvi Sajam zapošljavanja, sada ovde imamo dvadesetak poslodavaca i nude oko 400 slobodnih radnih mesta. Ponuda je zaista široka za sve, bez obzira na starosnu grupu i obrazovanje, traže se fabrički radnici, administrativni radnici, zaista u elektro i mašinskoj struci se takođe traži veliki broj radnika, krojačice i svašta nešto ima u ponudi."

Sajam zapošljavanja
Bačka Topola

Najnovije

Najčitanije

33. Berbanski dani u Horgošu

Izložbom proizvoda i svečanim kulturnim programom su započeli 33. Berbanski dani u Horgošu. Narednih dana u naselju će se prikazati brojni programi, posetioce očekuju sportski sadržaji, takmičenje u kuvanju, vašar, koncerti.