Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Juhász Géza

Оdržan Sajam zapošljavanja u Bačkoj Topoli

2022.06.03
15:32
2022.06.03
20:08
Forrás
Pannon RTV
U Bačkoj Topoli trenutno ima 1.600 nezaposlenih u evidenciji, u Malom Iđošu 1.400, a u Subotici 3.800.

U odnosu na njihov udeo, oko polovine nezaposlenih čine žene, 50 posto ima završenu osnovnu školu, 40 posto srednju školu, a 10 posto višu školu ili fakultet. Potražnja i ponuda susreću se na Sajmu zapošljavanja koji je organizovan u Bačkoj Topoli, ovaj sajam je otvoren ne samo za nezaposlene, već i za ona lica koja bi tražila drugi posao i žele da promene posao na kojem trenutno rade, rekla je Elvira Seči Erdman, organizatorka sajma zapošljavanja.

Elvira Erdman Seči, savetnica za zapošljavanje, Nacionalna služba za zapošljavanje, Subotica: "Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala Subotica je ovde organizovala svoj prvi Sajam zapošljavanja, sada ovde imamo dvadesetak poslodavaca i nude oko 400 slobodnih radnih mesta. Ponuda je zaista široka za sve, bez obzira na starosnu grupu i obrazovanje, traže se fabrički radnici, administrativni radnici, zaista u elektro i mašinskoj struci se takođe traži veliki broj radnika, krojačice i svašta nešto ima u ponudi."

Sajam zapošljavanja
Bačka Topola

Najnovije

Najčitanije

Jaka konkurencija na 31. Tini muzičkom festivalu u Temerinu

Glavne nagrade 31. Tini muzičkog festivala u Temerinu otišle su u Bačku Topolu i Banatski Dvor. Na muzičkom takmičenju svojim pevačkim umećem nadmetalo se ukupno 22 mladih Vojvođana. Manifestacija je održana u lokalnoj hali sportova.

Sa nekoliko „klikova“ do pomoći od 5.000 dinara

Mladi Srbije od danas mogu da se prijave za pomoć od pet hiljada dinara. Kao i u prethodnim slučajevima, prijavu mladi između 16 i 29 godina mogu da potraže na stranici Uprave za trezor i sa nekoliko „klikova“ da budu među podnosiocima zahteva.