Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Održana konstitutivna sednica nedavno osnovanog Odbora za obnovu i razvoj Sremskih Karlovaca

2021.09.03
21:53
Forrás
Pannon RTV
Razgovarali su o projektima koji su već sprovedeni i o budućim planovima. Sednici su prisustvovali Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, Vladika sremski Vasilije i ministarka kulture Maja Gojković.

Na konstitutivnoj sednici Odbora za obnovu i razvoj Sremskih Karlovaca odlučeno je da se utvrdi trogodišnji plan za obnovu duhovnosti i razvoj kulture. Govorili su i o dosadašnjim rezultatima.

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade: „Verujem da zajedničkim snagama svih članova odbora da ćemo uspeti da uradimo od 2018.godine, kada je Pokrajina sama, kroz budžetski fond za Sremski Karlovac pripremila i izdvojila za sad gotovo 300 miliona dinara za ovu fazu obnove koja je u toku."

Pannon RTV/Juhász Géza

Nakon sednice, gosti su obišli Rimokatolički župni ured, Sabornu crkvu, Patrijaršijski dvor i biblioteku.

Vladika sremski Vasilije: „Ja blagodarim Vladi Republike Srbije, Vladi Pokrajine za dosadašnje radove koje smo radili, a imamo ogromne svakako, i želje a i planove, da Sremski Karlovac vratimo u onaj duh i onaj istorijskih imidž koji smo imali kroz istoriju svoga naroda."

Pannon RTV/Juhász Géza

Sremski Karlovci su zaista lepo mesto, rekla je Maja Gojković. Ministarka kulture i informisanja je rekla kako bi na svaki način trebalo slediti savremene trendove u kulturnom turizmu.

"Pre svega razmišljamo o tome, oko toga smo se danas svi složili o potrebi izgradnje kulturnog centra ovde u Sremskim Karlovcima, koja bi obuhvatila sve aspekte kulture, mogućnost održavanje pozorišnih predstava, likovnih događaja i muzičkih sadržaja i festivala, ali i koji bi mogao naravno da se pretvori i u bioskopski prostor."

Događaju su prisustvovali i Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Aleksandar Stojkečić, predsednik Opštine Sremski Karlovci. 

Sremski Karlovci
Igor Mirović
Maja Gojković
Vasilije

Najnovije

Najčitanije

Peti svetski susret Oromčana

Organizatori su pripremili šarolike programe za peti Svetski susret Oromčana održanog u subotu popodne, a za koji je vladalo veliko interesovanje.

Migranti preplavili i šumu u Martonošu

Migrante su pre nekoliko dana pokupili iz Horgoša, a pre tri nedelje iz Martonoša. Vlast redovno proverava naselja pograničnog dela severnobačkog područja, međutim, prema rečima meštana, taxisti konstantno vraćaju ilegalne migrante.