Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Oliver Varhelji: mesto Zapadnog Balkana je u Evropskoj uniji

2021.09.24
13:01
Forrás
MTI
Zemljama Zapadnog Balkana je mesto u Evropskoj uniji, proširenje unije je u zajedničkom interesu, rekao je Oliver Varhelji, evropski komesar za proširenje, u mađarskom parlamentu.

Oliver Varhelji je naglasio na konferenciji predsednika parlamenata država jugoistočne Evrope i Višegradske grupe kako više nikoga ne treba uveravati da je pristupanje zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji društvena, ekonomska, geografska, istorijska stvarnost i politička nužnost.

Istovremeno, postoji velika potreba da se ovaj stav sprovede u delo, dodao je.

Kako je rekao, Evropska komisija sadašnjeg sastava podržava pristupanje zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji i nudi stvarnu integraciju za ovaj region.

Oliver Varhelji
Zapadni Balkan
Evropska Unija

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:08

Mađarska nacionalna politika živi svoje zlatno doba

Zahvaljujući mađarskim novinarima u dijaspori, može se reći da mađarska nacionalna politika trenutno živi svoje zlatno doba - rekla je Katalin Sili na Konvenciji udruženja mađarskih novinara u dijaspori, koje je održano u mađarskom mestu Tengelic.
18:04, Frissítve: 19:37

Avantura prikupljanja smeća

Zagađenje reke Tise otpadom je veliki problem očuvanja prirode. Sa ciljem da se taj otpad ukloni, formirana je ekspedicija na reci Tisi pod nazivom "PET kupa".

Najčitanije