Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Olujni vetar prouzrokovao ozbiljnu štetu

2020.02.05
18:11
Forrás
Pannon RTV
Zahlađenje je na prostor Karpatskog basena juče stiglo u pratnji olujnog vetra. Naleti vetra su oštetili krovove.

Iznenadno nevreme je porušilo kante za smeće, izvrnulo stabla i na nekoliko mesta je oštetila i kablove za struju.

Naleti vetra i do 150 kilometara na sat, odnosno obilna kiša obeležili su jučerašnji dan kako u Vojvodini, tako  i u više evropskih zemalja. Obilne padavine su na jugu i zapadu Nemačke poplavile puteve i podrume. U Austriji su udari vetra, koji su dostizali i 150 kilometara na sat, rušili krovove i oštetili elekrtične vodove.

Pannon RTV/Raffai Csaba

Snažan olujni vetar je prouzrokovao veliku štetu i u Subotici. Automobil na slici su gotovo u potpunosti uništile cigle koja su pale sa zida.

Vlasnica automobila, Erika Hejberger, radila je juče popodne u svom frizerskom salonu. Čula je veliku buku, ali je mislila da olujni vetar pomera kante za smeće: „Deset minuta kasnije neko je ušao i rekao da je na jedan lepi plavi auto pala velika količina fasade. Rekao je da se ne može prići jer i dalje pada. Odmah sam znala da je to moj automobil. Otišla sam tamo, nisam se baš usudila približiti i tada sam videla šta se zapravo dogodilo."

Pannon RTV/Raffai Csaba

Područje je i dalje opasno po život. Postoji opasnost da će jak vetar srušiti još više materijala na stazu.

Pannon RTV/Raffai Csaba

U nedavno otvorenom parku za pse u Dudovoj šumi, drvo je palo na ogradu kao posledica oluje. Ulaz u park za pse je trenutno neupotrebljiv.

Pannon RTV/Raffai Csaba

Narednih dana će se vetrovito vreme postepeno smanjivati. U četvrtak i petak meteorolozi prognoziraju najviše temperature od oko 4-5 stepeni. Ne očekuju se obilnije padavine. U nedelju se već vraća toplije vreme za ovo doba godine. U ponedeljak možemo očekivati temperaturu i do 12 stepeni.

olujni vetar
vetar
šteta

Najnovije

14:04

Pojeftinilo veštačko đubrivo

Veštačko đubrivo, koje je nezamenljivo za useve, tokom jeseni je koštalo 110 dinara, sada se može kupiti i za 90 dinara. Poljoprivrednici su zadovoljni zbog pada cene, ali kažu da je i pored pojeftinjenja, ta cena i dalje visoka.
11:07, Frissítve: 11:15

Borba Anite Pager da ponovo prohoda

Anita Pager, 26-godišnja devojka iz Mužlje, usled nesreće je pre pet godina ostala nepokretna. U pomoć joj je pritekla Fondacija “Budi Human” kampanjom prikupljanja sredstava za njenu operaciju na Tajlandu. Do maja treba prikupiti 16 miliona dinara.
11:46

Poskupeli dizel i benzin

Litar evrodizela će od 15 časova do sledećeg petka u isto vreme na pumpama koštati maksimalno 200, a benzina evropremijum BMB 95 najviše 170 dinara, saznaje RTS.

Najčitanije

Izvlačenje dobitnika za vikend!

Za vikend će izvući prva dva dobitnika u državnoj nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi!“. Na snagu su stupila nova pravila, igra se odvija potpuno u digitalnoj sferi, a dovoljno je poslati svega jedan račun.

Strože kazne i oduzimanje vozila

Nacrt novog zakona o bezbednosti saobraćaja donosi nekoliko noviteta, a predviđa strože kazne, privremeno oduzimanje vozila, a najavljena je i promena u obeležavanju pružnih prelaza.

Penzioneri, pažnja!

PIO fond: Najniža penzija u Srbiji 20.631 dinara, a najviša više od 190.000