Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Omikron mutacija virusa korona prisutna u više zemalja regiona

2021.12.05
17:20
Forrás
Pannon RTV
Virus je registrovan kod osoba koje su se vratile iz južne Afrike.

U Rumuniji je takođe prisutna nova varijanta, omikron mutacija koja je otkrivena na jugu Afrike, a registovana je kod dvoje pacijenata koji su se vratili sc ovog prostora. Mutacija virusa je zabeležena kod jedne žene od 48 godina iz Brašova i kod muškarsa starog 59 godina iz istočne Rumunije. Obe osobe su u karantinu i nemaju simptome. Oboje su se kućama vratili vojnim avionom iz Johanesburga, kojim je rumunska vlada 30. novembra kućama vratila svoje državljane koji su ostali u južnoj Africi. Danas je i jedan sportista iz Baja Mare bio pozitivan na testiranju za virus korona, ali u njegovom slučaju još nisu poznati rezultati analiza sekvencija.

U Hrvatskoj i Crnoj Gori se pojavila mutacija virusa korona. U Crnoj Gori je registrovana mutacija kod porodice čiji jedan član se nedavno vratio iz Južnoafričke Republike. Prema lekarskom izveštaju nosilac virusa u Crnoj Gori nije bio vakcinisan.

omikron
korona virus

Najnovije

16:57, Frissítve: 17:46

Rusi malo plaćaju jabuke

Izvoz jabuka u Rusiju je ponovo uspostavljen. Postoji potražnja za kvalitetnim voćem sa peskovitog tla, ali proizvođači nisu zadovoljni sa cenom jer, kako kažu, ona ne pokriva ni troškove proizvodnje.
16:11, Frissítve: 17:45

U Subotici se vakciniše sve više mladih

Vakcina protiv korona virusa, na vakcinalnom punktu u Subotici, i dalje se može primiti bez prethodne registracije. Većina ljudi dolazi da primi treću dozu vakcine. Poslednjih dana se sve više mladih odlučuje da primi vakcinu.

Najčitanije

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.