Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Omladinski forum SVM-a delio svetloodbojne prsluke biciklistima u Bačkoj Topoli

2019-12-03
13:56
2019-12-03
19:15
Forrás
Pannon RTV
Proteklih dana se na srpskim putevima dogodilo nekoliko saobraćajnih nesreća, zbog toga su smatrali da je važno održati akciju.

Inicijativa je izazvala veliko interesovanje. Za sat vremena je podeljeno više od sto svetloodbojnih prsluka.

Za bicikliste je važno da na putevima budu vidno obeleženi kako se ne bi desile nove saobraćajne nezgode. Akciju žele da prošire na teritoriju cele opštine Bačka Topola, jer bi na taj način saobraćaj bio bezbedniji, objasnio je Viktor Kovač, predsednik Omladinskog foruma SVM-a u Bačkoj Topoli.

Viktor Kovač, predsednik Omladinskog foruma SVM-a, Bačka Topola: „I mi vozimo automobile in a putevima susrećemo veliki broj neobeleženih biciklista bez prsluka. To vozačima otežava vožnju, jer ih je veoma teško uočiti. Biciklisti i pešaci su u velikoj opasnosti. Smatrali smo da je to veoma važna stvar, tako smo došli na ideju da ljudima podelimo prsluke, kako bi bili što bezbedniji u saobraćaju. To pomaže i  vozačima, jer lakše mogu da uoče prolaznike."

Omladinski forum
Savez vojvođanskih Mađara
Bačka Topola

Slične vesti

Najnovije

21:39, Frissítve: 21:45

Dan opštine Ada

1835. godine gradu su dodelili dozvolu za održavanje slobodnog vašara, i kao rezultat toga, naselje i zanatska industrija su postigle ogroman napredak.

Najčitanije