Ugrás a tartalomra

Onlajn pijaca Ada

2020-04-03
19:36
2020-04-03
20:57
Forrás
Pannon RTV
Onlajn prostor pruža mogućnost lokalnim proizvođačima da prodaju svoju proizvedenu robu nakon zatvaranja pijaca.

Internet stranica koja je postavljena uz podršku lokalne samouprave, uveliko radi zahvaljujući lokalnoj IT kompaniji.

Pojavom korona virusa, bilo je veliko pitanje širom Vojvodine, kako poljoprivredni proizvođač može da proda svoju do sada proizvedenu robu. U opštini Ada brzo su našli rešenje i od sredine nedelje već funkcioniše onlajn pijaca. Proizvođači mogu da se registruju i nakon uspostavljanja kontakta, primaju kupca ili mu odnesu robu na kućnu adresu.

Bela Ambruš, povrtlar iz Mola: “Već su se javili poznanici, bez obzira da li ima ili nema sajt, a javljali su se i zbog sajta. Ovo je tek krenulo, sad je da kažem tek probno vreme, još je mali broj registrovanih, imamo članove udruženja, a pored njih može bilo ko da se registruje, ko je proizvođač. Treba malo vremena, da ljudi shvate da ovo samo ovako radi.”

se registrovali – kaže Silvia Ugrnov, predsednica udruženja. Ona je osoba za kontakt – čak i na društvenim mrežama – ako neko želi da prodaje svoj proizvod na internet pijaci: “Ja sam predsednik udruženja i osećala sam odgovornost prema članovima udruženja, da pokušamo nešto učiniti ako su već zatvorili pijace. Ako polovinu proizvoda možemo spasiti, već je veliki uspeh. Znači, ovo je za sve nas novo stanje, svi mi teško prihvatamo ovu situaciju, ali pokušavamo se brzo prilagoditi.”

Onlajn pijacu opštine Ada možete naći na internet stranici www.povrtarimol.org.rs. Proizvođači moraju imati svežu sliku o sebi i svojim proizvodima, a kupci mogu da krenu u kupovinu na onlajn pijaci iz fotelje.

 

Ada
pijaca

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije