Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Opet se može ići busom iz Malog Iđoša i Bačke Topole za Segedin

2020-02-11
19:32
2020-02-12
17:52
Forrás
Pannon RTV
Autobuski prevoznik „Saobraćaj Žabalj" i „Suboticatrans" su uskladili svoj red vožnje.

Od ponedeljka će se opet moći putovati za Segedin iz Malog Iđoša i Bačke Topole. Ni nadalje neće biti direktne linije, ali će se zahvaljujući liniji koja iz Feketića ide do Subotice biti moguće da se stigne na autobus koji iz Subotice vozi za Segedin.

Linija Feketić-Subotica kreće u 5:20 iz Feketića, 5:28 Malog iđoša i Bačke Topole 5:45 ka Subotici, gde stiže najkasnije do 6:25. Linija Subotica-Segedin će sačekati dolazak ovog autobusa i u 6:35 krenuti za Segedin.

Popularna linija od Feketića do Segedina pauzirala je od 5. januara. Nakon toga prikupljana je peticija koju je za samo nedelju dana potpisalo 1304 lica, uključujući i Ištvana Pastora, predsednika Saveza vojvođanskih Mađara i Skupštine Vojvodine. Član opštinskog veća Mali Iđoš Šandor Ištvan je kazao da su peticiju potpisivali i meštani Pačira, Stare Moravice, Gunaraša.

Dana 30. januara su potpisi zajedno sa mišljenjem opštinskog veća i molbom predsednika skupštine opštine Ištvana Siđija predati svim trojima firmama koje dotiče ovaj problem. Autobuski prevoznici su saradnjom i dozvolom ministarstva koje je omogućeno zahvaljujući SVM ubrzo stiglo.

Među potencijalnim rešenjima se našao i predlog za izgradnju autobuske stanice pored granice, kao što je to na mađarskoj strani učinjeno. Državni sekretar ministarstva infrastrukture Imre Kern je ranije gostujući na Pannon TV rekao da postoje preduslovi nedaleko od graničnog prelaza jer je još pre pet godina izgrađeno autobusko stajalište. Čim se ispuni još nekoliko uslova, može da saobraća i autobuska linija do granice. 

Mali Iđoš
autobus
autobuska linija
Segedin

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije