Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Opšta bolnica u Subotici radi po uobičajenom rasporedu

2020-07-01
18:33
2020-07-01
18:40
Forrás
Pannon RTV
U Opštoj bolnici u Subotici radi se po nepromenjenom rasporedu – izjavila je za Panon RTV dr Gordana Krtinić, specijalista epidemiolog.

Sva odeljenja primaju pacijente – izjavila je specijalista. Prema informacijama Panon RTV-a sve više osoba se javlja sa simptomima korona virusa, dnevno kontrolišu između 10 i 15 sumnjivih slučajeva. Od potvrđenih slučajeva većina ima blage simptome i nalaze se u kućnom karantinu – dodaje stručnjak. 

Sva odeljenja Opšte bolnice u Subotici po nepromenjenom režimu rada primaju pacijente, uz pridržavanje mera zaštite.

Naša ekipa snimala je danas u Opštoj bolnici u Subotici. Uverili smo se da svi nose maske i da se pridržavaju propisanih pravila. 

Na internističkom ili grudnom odeljenju, i na odeljenju za uho, grlo i nos, isto kao i na svim ostalim odeljenjima neprestano primaju pacijente. Svakom pacijentu pre nego što uđe u čekaonicu na odeljenju mere telesnu temperaturu.

„Sve ambulante rade redovno, bolnica radi normalno. Ovo što ste sada snimili je internističko krilo, dakle specijalističko-konsultativne službe. U proseku se napravi oko hiljadu, a govorim ukupno o laboratoriji, hirurškom sektoru, trudnice i kontrola trudnoće, internistički i hirurški sektor, oko hiljadu do 1.300 pregleda dnevno" kaže dr Gordana Krtinić, specijalista epidemiolog, Opšta bolnica Subotica. 

U narandžastom i crvenom krilu Infektivnog odeljenja Opšte bolnice u Subotici brine se pacijentima kod kojih postoji sumnja na virus korona. U narandžastom odeljenju, opremljenom prozorima i izdvojenom, u karantin sobama leže pacijenti koji čekaju na rezultate PCR testa.

Pre toga prošli su kroz temeljnu laboratorijsku analizu, rendgenski i CT snimak pluća koji potvrđuju sumnje na zarazu. Ovde se uz stroge mere bezbednosti iz minuta u minut proverava njihovo stanje, uz pridržavanje i svih mera lične sigurnosti: zaštitno odelo, specijalna maska za lice kao i vizir neophodni su da bi ušli u sobe.

„Trenutno se na Infektivnom odeljenju na bolničkom lečenju nalaze tri pacijenta, čekamo njihove PCR nalaze, oni se vode kao sumnja na kovid. Imali smo kasno sinoć kada su stigli rezultati, za jednu pacijentkinju potvrđen nalaz. To je pacijentkinja koja je u starijim godinama, preko 80 godina. Ona je jutros prema protokolu transportovana za Klinički centar Vojvodine" kaže dr Gordana Krtinić, specijalista epidemiolog, Opšta bolnica Subotica. 

Iz kovid ambulanti pacijenti sa uputom na sumnju na zarazu mogu da se jave u ambulantu za gornje disajne puteve u Opštoj bolnici u Subotici svakog dana tokom 24 časa. Dr Gordana Krtinić specijalista epidemiolog je rekla da je u odnosu na maj porastao broj pacijenata koji se žale na tegobe. Dok se tokom maja dnevno javljalo između šest i sedam osoba, sada se javlja između 12 i 15 osoba sa simptomima zaraze. 

Subotica
Subotička Bolnica
radno vreme

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije