Ugrás a tartalomra

Orban: Cenu briselskih sankcija će platiti evropski ljudi

2022.09.26
16:58
2022.09.26
17:57
Forrás
Pannon RTV
Premijer Mađarske je uputio molbu Mađarima da svoje mišljenje o sankcijama iznesu i tokom nacionalnih konsultacija.

Zapadne sankcije su rusko-ukrajinski rat pretvorile u globalni ekonomski rat - rekao je Viktor Orban u svom govoru pred početka rasprave po dnevnom redu, danas popodne, u mađarskom parlamentu. Mađarski premijer je istakao da su uzrok ekonomskih problema 2022. godine ratne sankcije i povećane cene energenata kao odgovor na njih, za šta su odgovorne političke odluke u Briselu. Brisel je obećao da će sankcije oslabiti Rusiju i da će to dovesti do kraja rata, ali su umesto toga ljudi u Evropi postali siromašniji, a Rusija nije pala na kolena. Orban je dalje objasnio da je uvođenje sankcija urađeno na nedemokratski način, da su ih donele briselske birokrate i pripadnici evropske elite, ali da će cenu toga platiti evropski ljudi. On je lično uveren u to da treba saznati i mišljenje naroda, zbog čega je Vlada Mađarske prva u Evropi donela odluku o tome da u okviru nacionalnih konsultacija pita narod da li se slaže sa sankcijama i da li podržava uvođenje novih sankcija.

Viktor Orban, premijer Mađarske: „Mi u Mađarskoj ćemo prvi u Evropi pitati ljude šta misle o sankcijama. To smo uradili i u slučaju migracija, epidemije kovida i rodne ideologije. Uspeli smo da stvorimo nacionalno jedinstvo i time smo stvorili zajedničku osnovu za upravljanje krizom. I sada pokrećemo nacionalne konsultacije, gde mađarski narod može da iznese svoje mišljenje, da li se slaže sa sankcijama, da li podržava uvođenje novih sankcija ili ne. Molim Mađare, da svako kaže svoje mišljenje. Neka kažu, jer sankcije utiču na živote svake mađarske porodice, a i dalje će uticati."

Viktor Orban
Brisel
sankcije
Evropa

Najnovije

Najčitanije

Temeljno orezivanje, bogat rod

Za bogat rod potrebna je radikalno orezivanje čokota. Vinova loza voli ovakvu vrstu brige, posebno ukoliko ih vinogradar krajem februara ili početkom marta oslobodi od lastara.

Subotičanin uhapšen zbog droge na Kopaoniku

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Raški uhapsili su S. Š. (1998) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.