Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Orban: Ograda na južnoj granici Mađarske brani pre svega Budimpeštu

2018.04.04
20:16
Forrás
hirado.hu
Premijer je govorio na otvaranju Ludovika Kampusa pri Nacionalnom univerzitetu za javne poslove.

Viktor Orban je dodao, Budimpešta je danas najuzbudljiviji grad srednje Evrope sa najbržim razvojem. Mi Mađari imamo samo jedan dom, naglasio je mađarski premijer. Rekao je: danas ponovo hoće da nam uzmu naš dom, i pretvore nas u zemlju migranata. Ono što smo do sada preživeli tek je prvi talas poplave koja nam se približava, odnosno više miliona njih sa Bliskog Istoka, Afrike se spremaju na put i svi oni idu ka Evropi – istakao je težinu pretnje šef vlade.

ograda
Mađarska
Viktor Orban

Najnovije

15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.
14:48, Frissítve: 16:49

Migranti ne odustaju

Brojni migranti u okolini Horgoša i dalje su uporni i po svaku cenu žele da stignu do Evropske unije. Meštani strahuju da će se sa dolaskom hladnog vremena migranti naseliti gde god je moguće.
17:13, Frissítve: 16:47

Groblja u svečanom ruhu

Prvi novembar je praznik Svi sveti, a dan kasnije, 2. novembar je Dan mrtvih. Tada se ukrašavaju večna počivališta, sveće osvetljavaju nadgrobne bašte, i mnogi se prisećaju svojih najmilijih koji više nisu živi.
16:15

Kovid propusnice u praksi

Tokom vikenda je trajao probni rok u vezi sa kovid propusnicama, pa inspektori tada još nisu kažnjavali, ali su zato upozoravali sve one koji su učestvovali u žurkama.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.