Ugrás a tartalomra
Facebook/Orbán Viktor

Orban: U Mađarskoj su ispunjeni svi zdravstveni preduslovi za odbranu

2020-09-26
18:48
Forrás
Pannon RTV
U Mađarskoj je dostupan potreban broj bolničkih kreveta, medicinske opreme i osoblja - rekao je Viktor Orban o kontroli epidemije korona virusa.

U svom videu objavljnom na njegovoj fejsbuk stranicu, mađarski premijer je, nakon jutarnjeg sastanka kriznog štaba, istakao da je drugi talas epidemije započeo velikim zamahom i u Mađarskoj.

„Redovno pregledavamo kapacitete bolnica kako bismo proverili ima li dovoljno kreveta, dovoljno opreme, dovoljno respiratora i dovoljno lekara i medicinskog osoblja. Prema današnjim informacijama, na raspolaganju su i potrebna oprema, potrebno osoblje i potreban broj bolničkih kreveta. Iako imamo i posebne kapacitete epidemioloških bolnica, još ih nije potrebno otvarati. Verovatno kako brojke rastu i moraćemo ih otvoriti nekada, ali i dalje imamo sigurnu količinu rezervi. " rekao je Viktor Orban, mađarski premijer.

Mađarska
Viktor Orban

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Susreti gljivara na Fruškoj gori

Gljivarsko društvo Novi Sad krenulo je danas u obilazak gljiva na Fruškoj gori. Ljubitelji prirode i gljivari imali su prilike da se upoznaju sa vrstama gljiva koje se nalaze u našem okruženju.