Ugrás a tartalomra
MTI/Lakatos Péter

Orban zatražio temeljnu istragu nesreće na Dunavu

2019-05-31
11:30
2019-05-31
14:32
Forrás
Pannon RTV
Mađarski premijer Viktor Orban zatražio temeljnu istragu o tragičnoj nesreći na Dunavu. Kapetan kruzera koji je učestvovao u sudaru brodova na Dunavu u Budimpešti pritvoren nakon prvog ispitivanja.

 "Svi smo potreseni, nesreća se dogodila na mestu gde putnici nisu imali nikakve šanse da prežive. Zatražio sam od zvaničnika da sprovedu striktnu i temeljnu istragu", rekao je Orban za državni radio— prenele su agencije. Takođe u četvrtak uveče policija je dala informaciju da je pritvoren kapetan rečnog kruzera "Viking Sigyna"  koji je  se sudario sa manjim turističkim brodom na Dunavu u blizini zgrade mađarskog parlamenta. Agencije navode  da je kapetan kruzera, inače ukrajinski državljanin, pritvoren makon što je ispitan u svojstvu osumnjičenog.

Kruzer je u sredu uveče učestvovao u sudaru sa manjim turističkim brodom na kome je bilo 30 južnokorejskih turista,a među njima devet porodica, troje turističkih vodiča i dva člana posade.

Sa turističkog brodića koji se prevrnuo i veoma brzo potonuo spasilo se samo sedmoro ljudi, spasilačka akcija je jako brzo krenulo ali za 21 licem se još uvek traga. Paralelno sa kriminalističkom istragom vodi se i temeljna potraga za nestalima, angažovani su helikopteri, sonari i druga moderna sredstva pretraživanja reke koja ima visoki nivo i dosta nanosa, a pretraživanje Dunava je prošireno i na tok na području Srbije.

Viktor Orban
nesreća
Dunav

Slične vesti

Najnovije

19:16, Frissítve: 21:05

Davanje krvi spašava živote

Svaki put može spasiti živote. To važi za mnoge stvari, a posebno za davanje krvi. Senćani ovo dobro znaju, zato se jutros velik broj građana prijavilo za dobrovoljno davanje krvi.

Najčitanije