Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Szunyog Tibor

Orkanski vetar u južnom Banatu

2020.12.06
20:19
Forrás
Pannon RTV
Udari vetra dostižu brzinu i od 140 kilometara na čas.

I Vojvodinu je zahvatio vetar orkanske snage koji se pre svega oseća u košavskom području. Snažan vetar, koji povremeno ima snagu vihora, u Vojvodini najviše duva u južnom Banatu. Posetili smo Debeljaču gde meštani kažu da su se već navikli na neprijatan vetar čiji udari povremeno dostižu orkansku snagu.

U Debeljači su česti udari vetra jačine vihora. Meštanka Olga Lukač kaže da je zbog starih prozora i vrata često otežano zagrevanje stanova i kuća: „Po ovakvom vremenu teško je zagrejati jer duva na sve strane, posebno ako su stare kuće, duva unutra, ne valjaju prozori, vrata, tako da uzalud lože, sve odnese vetar."

Pannon RTV/ Szunyog Tibor

Laslo Varga kaže da su meštani već navikli na neprijatno vreme, ipak sadašnji vetar jači je od onih koje su do sada iskusili: „Iskreno da kažem, ne dopada mi se vetar, jer strašno utiče na sve, na grejanje, ako neko ima malo problema sa zdravljem i na to utiče. Potrebno je mnogo više ogreva za loženje."

U ponedeljak se može očekivati slično vreme kao i za vikend, ponegde i sa udarima vetra orkanske snage. U području južnog Banata jačina vetra može da dostigne snagu od 100 kilometara na čas, a ponegde i do 140 kilometara na čas.

Pannon RTV/ Szunyog Tibor

Osim snažnog vetra, šta se još može očekivati?

Blago vreme koje je bilo za vikend od ponedeljka će u našem regionu postati oblačno i dalje vetrovito. Početkom sedmice ponegde su moguće i padavine. Najniža dnevna temperatura kretaće se između 3 i 7 stepeni, a najviša između 6 i 10 stepeni Celzijusa.

U utorak će se nastaviti oblačno, ali suvlje vreme. Vetar će nastaviti da duva.

Sredinom sedmice ponovo se može očekivati kiša, ponegde sneg ili susnežica. Smirivanje vetra može se očekivati od četvrtka.

vetar
južni Banat

Najnovije

11:47, Frissítve: 15:50

Predstavljanje maski mohačkih bušara u VM4K

Svi oni koji su u četvrtak uveče posetili klupske prostorije Vojvođanskog mađarskog obrazovnog, kulturnog i istraživačkog centra (VM4K) u Subotici su mogli da saznaju više o trikovima rezbarenja maski bušara i njihovoj istorijskoj povorci.
16:01, Frissítve: 17:03

Uspešnih preduzetnika ima i u malim naseljima

Investicija u firmi „MetalCorp“ u Staroj Moravici, realizovana u okviru podrške Fondacije Prosperitati za srednja i velika preduzeća od izuzetnog značaja, predata je na upotrebu. Preduzeće je 2017. i 2019. godine uspešno konkurisalo kod Fondacije.

Najčitanije