Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Orkestar „Juhas" planira pripremu animiranog i koncertnog filma

2021.12.20
16:26
2021.12.20
18:30
Forrás
Pannon RTV
Orkestar „Juhas" u narednom periodu planira snimanje animiranih i koncertnih filmova. Vođa orkestra kaže da su, uprkos epidemiji, ove godine mogli da učestvuju na velikom broju koncerata i turneja, kao i da su nabavili veći broj tehničke opreme.

Orkestar „Juhas" uprkos pandemiji završava jednu uspešnu godinu. Proletos su snimili svoj album za decu, pod nazivom „Ja već znam", koji je promovisan na više od deset lokacija širom Vojvodine. Deca su sa velikim zadovoljstvom primila priče koje se formiraju iz pesama. Planiraju da od video snimaka sa nastupa naprave jedan koncertni film, odnosno film sa turneje.

Gabor Juhas, vođa, Orkestar „Juhas": „O samom albumu će se praviti mali animirani filmovi, koji će predstaviti određene pesme u formi videa i animacije. Dakle to će biti nešto slično crtanom filmu, gde će se čuti muzika Orkestra „Juhas", a u obliku crtanog filma će oživeti te figure, koje je na naslovnoj strani nacrtao Atila Salai.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Predhodni period je za orkestar takođe bio važan i u smislu nabavke opreme. Prošle godine su, uz podršku mađarske vlade, uspeli da kupe jedan minibus, koji im je već ove godine mnogo olakšao rad, jer su obilazili Mađarsku, Transilvaniju i celu Vojvodinu.

Gabor Juhas, vođa, Orkestar „Juhas": „Uspeli smo da obnovimo i naš tehnički park, jer smo mogli da kupimo mikrofone. Uspeli smo da kupimo mikrofone sa štipaljkama koje stavljamo na žičane instrumente, odnosno bežične vokalne mikrofone i mikrofone za instrumente, koji trenutno predstavljaju vrhunsku kategoriju u ovom žanru, koncertnom žanru."

Pannon RTV/Szalai Adrián

Orkestar „Juhas" ima ozbiljne planove i za sledeću godinu. Ono što je najbliže jeste produkcija pomenutih spotova i animiranih filmova, kao i organizacija Vojvođanskog folklornog susreta u februaru.

Orkestar Juhas
Gabor Juhas
film
koncert

Najnovije

16:28

Istorija Srema

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor" u Maradiku je predstavljena knjiga Ferenca Urija „Istorija Srema".
17:02, Frissítve: 19:31

Karnevalska atmosfera u Debeljači

Na karnevalu u Debeljači je obilovalo sa lepim kostimima, ukusnim specijalitetima i puno smeha, takođe je organizovano takmičenje u kuvanju gulaša, na kojem su učestvovali gosti iz inostranstva. Na karnevalu je više od 200 dece bilo kostimizirano.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.

Obeležava se Dan sela u Bačkim Vinogradima

Svake godine u drugoj polovini maja, od početka 1990-ih, sa manjim prekidima, se obeležava Dan sela u Bačkim Vinogradima. Svrha mu je druženje, izgradnja duha zajedništva, grupno kuvanje, bez takmičenja. Ove godine se ovčetina krčkala u koltiću.